Оптична мережа Укртелекому: щодня 23 Гб «навчального» трафіку

Як користуються оптичним інтернетом українські школи в час карантину?

За даними Укртелекому українські навчальні заклади в умовах карантину використовують швидкісний оптичний інтернет досить активно. За жовтень у середньому кожний освітній заклад спожив близько 480 ГБ оптичного трафіку, або 23 ГБ кожного робочого дня.

Це значно більше, ніж рік тому, зокрема на 20%, ніж минулої осені. Нагадаємо, що у вересні 2019 року кожна школа використала понад 400 ГБ трафіку.

Найактивніше оптичним інтернетом користувалися профільні, спеціалізовані освітні заклади (ліцеї, коледжі) у Рівненській, Чернівецькій, Миколаївській, Полтавській, Чернігівській областях. Деякі з них споживають понад 1000 ГБ інтернет трафіку на місяць.

Навчальні заклади України, серед яких загальноосвітні школи, ліцеї, коледжі, професійно-технічні училища та дошкільні заклади, все частіше підключаються до мережі оптичного інтернету (Gigabit Passive Optical Network), що забезпечує їм можливість нормального функціонування, особливо в карантинних умовах.

Оптичний інтернет від Укртелекому обрали вже понад 700 навчальних закладів, майже 250 з них підключено цього року.