Ще понад 40 об’єднаних територіальних громад приєднано до оптики

Укртелеком продовжує підключати ОТГ до оптичного інтернету

У четвертому кварталі 2020 року в межах проєкту з розбудови телекомінфраструктури до оптичної мережі інтернету приєднано 41 об’єднану територіальну громаду (ОТГ). Таким чином, тепер ще більше українців, навіть у найвіддаленіших селах, зможуть користуватися швидкісним інтернетом та сучасними послугами та сервісами.

Варто зазначити, що нове дихання та нові можливості також отримають як соціальні об’єкти (опорні школи, Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), рятівники і медики), так і малий та середній бізнес.

Загалом до оптичного інтернету від Укртелекому наразі підключено понад 360 ОТГ. З них за 2020 рік до оптики приєдналися 135 об’єднаних територіальних громад.

Останні роки оператор активно розвиває сучасну телекомінфраструктуру в населених пунктах по всій країні, реалізуючи проекти з їх підключення до швидкого оптичного інтернету. Протягом 2019 та 2020 років до оптики підключено близько 600 невеликих населених пунктів.