Оптика у школі

Освітяни обирають сучасний швидкісний інтернет від Укртелекому

На початок 2021 року до оптичної інфраструктури підключено 955 навчальних заклади. З них майже 490 приєдналися до оптики протягом минулого року, найбільше у Вінницькій, Донецькій та Одеській областях.

Переважна більшість середніх шкіл користується інтернетом на швидкості 100 Мбіт/с, що цілком задовольняє потреби освітян.

У то й же час, дитячі садочки та позашкільні навчальні заклади – творчі гуртки і студії, школи мистецтв, використовують оптичний інтернет меншої швидкості.

Також У четвертому кварталі 2020 року в межах проєкту з розбудови телекомінфраструктури до оптичної мережі інтернету приєднано 41 об’єднану територіальну громаду (ОТГ). Таким чином, тепер ще більше українців, навіть у найвіддаленіших селах, зможуть користуватися швидкісним інтернетом та сучасними послугами та сервісами.

Загалом до оптичного інтернету від Укртелекому наразі підключено понад 360 ОТГ. З них за 2020 рік до оптики приєдналися 135 об’єднаних територіальних громад.