Понад 200 медичних закладів стали «оптичними»

Укртелеком продовжує забезпечувати телекомунікаційними послугами медичні заклади

Зараз оптичний інтернет від Укртелекому вже є у майже 700 лікарнях, центрах первинної допомоги, екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, диспансерах, територіальних медичних об’єднаннях та інших медичних закладах у різних областях країни. Швидкісний інтернет має забезпечувати роботу електронної системи охорони здоров'я eHealth, підключення до волоконно-оптичної лінії зв’язку – безперебійність та швидкість доступу до мережі.

У 2020 році фахівцями компанії Укртелеком, з додержанням усіх протиепідемічних застережень, до оптики підключено 206 медзакладів у Чернігівській, Львівській, Кіровоградській та інших областях.

Також на початок 2021 року до оптичної інфраструктури Укртелекому підключено 955 навчальних заклади. З них майже 490 приєдналися до оптики протягом минулого року, найбільше у Вінницькій, Донецькій та Одеській областях.

Переважна більшість середніх шкіл користується інтернетом на швидкості 100 Мбіт/с, що цілком задовольняє потреби освітян.

У то й же час, дитячі садочки та позашкільні навчальні заклади – творчі гуртки і студії, школи мистецтв, використовують оптичний інтернет меншої швидкості.