pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Законодавство зобов'язало власників проводити технічне обслуговування газових мереж будинків

З 1 травня 2019 року Закон України «Про житлово-комунальні послуги» зобов’язує власників/управителів житла за власний рахунок проводити обов’язкове технічне обслуговування будинкових газових мереж та приладів. Обслуговування дозволяє підтримувати газопроводи в технічно-справному стані, своєчасно виявляти та усувати пошкодження труб, несправність приладів, попереджати аварійні ситуації, нещасні випадки, уникати небезпеки для людей.

Наразі для споживачів відкритий ринок послуг з технічного обслуговування. Кожен власник домоволодіння має право самостійно обирати виконавця робіт. Це може бути як АТ «Харківгаз», так і інша спеціалізована організація, що має дозвіл на роботи Державної служби України з питань праці. Але створити безпечні умови використання газу у своїй оселі та провести технічне обслуговування газових мереж і приладів будинку власник зобов'язаний.

Якщо споживач не виконує вимог безпеки: користується газом при несправних димоходах, самовільно замінює газові прилади, не проводить технічне обслуговування газових мереж та приладів – такий споживач створює ризик аварійної ситуації та наражає близьких людей на отруєння чадним газом. В цьому випадку п. 5.7. Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15.05.2015 № 285, передбачає припинення газопостачання у будинок або квартиру споживача для безпеки її мешканців.

Якщо власник домоволодіння бажає обрати виконавцем робіт з технічного обслуговування газових мереж будинку АТ «Харківгаз», він може звернутись з заявою до центру обслуговування споживачів «Клієнтський простір», за місцем проживання.

Центр обслуговування клієнтів працюють за наступним графіком:
● понеділок – четвер з 8-00 год до 17-00 год.
● п’ятниця з 8-00 год. до 15-45 год.
● перерва з 12-00 год. до 12-45 год.
● субота-неділя вихідні дні.
Дотримуйтесь вимог безпеки. Бережіть себе та рідних!

Похожие пресс-релизы