Гуманітарні проєкти «Хенкель» для допомоги постраждалим від війни українцям, громадам і медичним закладам сягнули 5 млн євро

«Хенкель» в Україні в межах корпоративних гуманітарних проєктів продовжує надання підтримки лікарням, притулкам для біженців і постраждалим від війни українським громадам.
З огляду на тривалість бойових дій і масштаби гуманітарної катастрофи в Україні програма солідарності «Хенкель» для реалізації гуманітарних проєктів розширена до понад 5 млн євро.
Компанія передала більш як 7 тонн мийних засобів Благодійному фонду «Твоя Опора». Його волонтери в межах гуманітарного проєкту «HELP UKRAINE! STOP WAR!» розподілили 3800 двокілограмових пакунків прального засобу Rex виробництва Henkel серед тих, хто потребує такої підтримки. Це:
 медичні заклади по всій території України;
 місця тимчасового перебування біженців і вимушених переселенців.
Гуманітарна допомога в Україні тим, хто її потребує, — один із ключових напрямків пакета корпоративної допомоги від усіх бізнес-підрозділів «Хенкель» в Україні, який включає реалізацію власних проєктів корпоративного волонтерства, а також спільних гуманітарних заходів із волонтерами, мережею Міжнародного товариства Червоного Хреста, підтримку постраждалих від війни громад і соціальних партнерів. Для цього «Хенкель» в Україні надає власну продукцію та технічне оснащення, а глобальна компанія Henkel – пакет допомоги на гуманітарні цілі обсягом 5 млн євро.
До реалізації гуманітарних проєктів у межах програми солідарності «Хенкель» залучила ГО «Habitat for Humanity», партнерство з якою включає фінансову пожертву, пожертвування продукції від бізнес-підрозділу «Клейові технології» для будівельних і відновлювальних робіт.
З перших днів війни українські бізнеси «Хенкель» та її корпоративні волонтери разом із широкою мережею партнерів реалізовують пакет заходів щодо підтримки українців, захисту цивільної інфраструктури, допомоги громадам і цивільному населенню в локаціях присутності бізнесу компанії по всій Україні. Зокрема, продукцію гігієнічного призначення брендів Henkel зі складів компанії в Україні передали лікарням і закладам для дітей, які залишилися без батьківського піклування, волонтерським рухам і громадським об’єднанням, фондам і благодійним організаціям. Компанія «Хенкель Баутехнік» (Україна), яка здійснює управління чотирма виробничими майданчиками в Україні, спрямувала свою продукцію, техніку та матеріали на допомогу для захисту, підтримки та відновлення пошкодженої цивільної інфраструктури. Наприклад, у Вишгороді Київської області компанія передала всі наявні фасувальні мішки та готову продукцію для спорудження захисного прикриття для об’єктів цивільної інфраструктури, серед яких і місцева лікарня. Для організації гуманітарної допомоги мирному населенню українські підрозділи Henkel надали комплекти рацій для оперативного зв’язку, одяг, а також власний вантажний транспорт, каністри та паливо для цивільної техніки і машин, які здійснюють доставку гуманітарних вантажів. В адміністративних спорудах одного із заводів корпоративні волонтери українського «Хенкель» створили й обладнали тимчасовий притулок для біженців.
На початку війни глобальна компанія Henkel засудила напад військ Російської Федерації на Україну та підтримала заклик міжнародного співтовариства негайно вивести російські війська з території України. Згодом компанія офіційно заявила про припинення діяльності в РФ.