pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

«Робота в зоні обстрілів вимагає нестандартних рішень» - керівник «Миколаївобленерго»

Забезпечення резервного зв’язку за допомогою Starlink, оснащення підрозділів мобільними генераторами, децентралізація запасів матеріалів та обладнання, впровадження телемеханіки, креативні підходи щодо тимчасового живлення від ВДЕ, - такі поради 12 серпня на випадок інтенсифікації обстрілів агресором дав колегам керівник «Миколаївобленерго» Вадим Данилків під час вебінару "Preparedness for the next heating season under war conditions"
Робота оператора системи розподілу в зані бойових дій та в ареалі постійних обстрілів агресором вимагає від команди підприємства розробки та впровадження нестандартних рішення, - заявив в ході організованого Проектом Енергетичної безпеки USAID та Мінрегіонбудом вебінару "Preparedness for the next heating season under war conditions" 12 серпня.
«В перші дні російської агресії ми вирішували проблему зв’язку між нашими підрозділами та диспетчерами. Комунікація просто перервалася. Проблему було вирішено за допомогою Starlink, що були встановлені в кожній філії і відповідно в кожній диспетчерській, - розповідає Данилків. – Це дало диспетчерам змогу володіти ситуацією, віддавати відповідні команди та направляти ремонтні бригади на місця ушкоджень мереж».
Друга задача, що мали негайно вирішити миколаївські енергетики – це забезпечення всіх філій мобільними генераторами струму, що надало можливість роботи тій же системі комунікацій та управління, бо часто знеструмлення стосувалося і безпосередньо філій та диспетчерських пунктів. Декілька потужних дизель-генераторів «Миколаївобленерго» тримає напоготові на випадок необхідності аварійного заживлення знеструмлених об’єктів критичної інфраструктури.
Децентралізація запасів матеріалів та обладнання – це висновок з гіркого досвіду майже безперестанних обстрілів ворожою артилерією та ракетами території регіону. «Ми не тримаємо проводи, вимикачі, інструменти в одному місці, а розсереджуємо їх по різних, переважно закритих складах. Часто це не наші приміщення – знову ж таки з мотивації безпеки», - поділився досвідом Вадим Данилків. Також енергетик рекомендує колегам не тримати спеціальну автотехнику і автомобілі в одному місці – в Миколаєві нещодавно ракети влучили в автобазу підприємства, вивівши з ладу понад 60 автівок.
На думку очільника «Миколаївобленерго», треба йти й далі, генеруючи креативні рішення. В якості прикладу енергетик навів ситуації, коли окремі знеструмлені квартали були заживлені напряму від сонячних електростанцій, яких дуже багато на Миколаївщині. «Так, це були тимчасові рішення, але поки ми відновлювали мережі, це давало можливість людям приготувати їжу, підзарядити мобільні пристрої, елементарно прийняти душ»,- проінформував Данилків.
Ще одним «must be» керівник ОСР назвав впровадження телемеханіки, що убезпечує життя та здоров’я фахівців. «Так, в нас є бронежилети, з якими нам допомогли колеги, проте телемеханіка дозволяє захищати людей краще», – відзначив енергетик. За його словами, підприємством був розроблений проект телемеханізації підстанцій, і більшу його частину вдалося реалізувати за допомогою гуманітарної допомоги від компанії Siemens, проте для повного впровадження не вистачає ще певного обладнання. Данилків сподівається, що Siemens надасть обладнання, якого не вистачає і телемеханіка на підстанціях «Миколаївобленерго запрацює».
Звичайно, що стосується підготовки до ОЗП, то цього року аварійний запас обладнання та матеріалів має бути мінімум втричі більше, ніж зазвичай, вважає очільник ОСР.
Наприкінці Вадим Данилків зазначив, що багато з вищенаведеного було поставлено на підприємства в рамках гуманітарної допомоги, бо ж завдяки суттєвому падінню корисного відпуску і зупинці роботи багатьох миколаївських підприємств, ОСР зараз не має коштів на придбання матеріалів та обладнання. За його словами менеджмент «Миколаївобленерго» вже направив свої пропозиції щодо шляхів поліпшення фінансового стану в Міністерство енергетики України та НКРЕКП і наразі очікує фід-беку.

Похожие пресс-релизы