pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Оплату праці енергетиків варто збільшити на 30%, - пропозиція

Оплату праці енергетиків, що закладається в тариф на розподіл електроенергії, варто збільшити на 30%. Це буде відповідати індексу інфляції в 2021-22 рр. Таку пропозицію під час засідання Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вніс голова профспілкового комітету ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Чорний. Пропозицію підтримали і голова профспілкового комітету АТ «Хмельницькобленерго» Олександр Макаров, представники трудових колективів інших ОСР.
Оплату праці працівників операторів систем розподілу (ОСР) варто підвищити на 30%. Таку пропозицію голова профспілкового комітету ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Чорний вніс на розгляд Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) під час її засідання, присвяченому перегляду тарифів на розподіл електроенергії.
Фонд оплати праці в ОСРах регулюється НКРЕКП через затвердження тарифів на розподіл електроенергії. І якщо на протязі 2021-початку 2022 років в інших галузях економіки країни заробітна платня збільшувалась, то остання корекція для працівників ОСР була прийнята ще в 2020 році. За словами Олександра Чорного, в ухваленому комісією для обговорення проекті змін тарифів з 1 грудня закладено цифру збільшення оплати праці, яка пропонувалася ще на початку цього року – 11,11%. Проте, за наведеними головою профспілки даними Держстату індекс інфляції склав у 2021 році – 10%, і за 9 місяців 2022 року у річному вимірі - 21,8%. В 2023 році, згідно проекту державного бюджету України, інфляція складе ще 30%. «Цілком логічно було б закласти в тариф хоча б те знецінення грошей, що вже відбулося, а це за період, коли не переглядалися тарифи складає близько 30%», - аргументував свою пропозицію Олександр Чорний.
«Збільшення заробітної платні дозволить ОСРам всієї країни виконувати більше ремонтних робіт зношеного чи пошкодженого внаслідок бойових дій обладнання та мереж, своєчасно відновлювати виведені з ладу лінії електропередач та трансформаторні підстанції. Це особливо актуально зараз, під час війни, коли ворог цілеспрямовано знищує енергетичну інфраструктуру України, - підкреслив голова профкому ПАТ «Черкасиобленерго».
Пропозицію підтримав і профком АТ «Хмельницькобленерго». "Підняття заробітної плати енергетиків - важлива ініціатива. Інфляція суттєво обезцінила заробітні плати фахівців. Частина персоналу захищає батьківщину, решта працює у вкрай напруженому режимі. Ми зобов`язані хоча б компенсувати той обсяг коштів, які поглинула інфляція", - заявив Олександр Макаров, голова ОПО НПЕУ АТ «Хмельницькобленерго».Наразі до пропозиції мають намір приєднатися і представники трудових колективів інших обленерго.
«Комісія розгляне дану пропозицію в ході обговорення прийнятого проекту Постанови про зміну тарифів для ОСР» , -так прокоментував запропоноване підвищення фонду оплати праці енергетиків Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Похожие пресс-релизы