pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Імпорт свинини у живій вазі в Україну не вигідний, - голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов

Імпорт свинини у живій вазі за нинішніх курсових реалій в Україну не вигідний. Про це заявив голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов, якого цитує прес-служба агрохолдингу.
Імпорт свинини в Україну за нинішнього фіксованого курсу долара може бути економічно доцільним за її ціни не нижче 65 грн/кг у живій вазі. Отже, зараз вигіднішим є вирощування свиней усередині країни, - так вважає голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

На його думку, у випадку, якщо ціни на живих свиней перевищать цю цінову позначку, може стати реальністю ситуація попередніх кількох років, коли українські м'ясокомбінати переробляли переважно імпортне сире м’ясо.
Коментуючи ситуацію на ринку свинини, аграрій наголосив, що через зупинення роботи багатьох підприємств галузі в Донецькій та Харківській областях внаслідок війни, конкуренція виробників суттєво зменшилася. Через зменшення пропозиції попит на свиней зріс, а, внаслідок невигідності імпорту, виробляти свинину в Україні стало вигідніше.

Втім, за словами Касьянова, українським виробникам свинини дуже важко конкурувати з європейськими свиногосподарствами, які отримують відповідні дотації з бюджету Євросоюзу, тоді як в Україні тваринники позбавлені держпідтримки.

Голова Ради директорів KSG Agro додав, що доступ на ринок ЄС не є легким, тому, що там значно жорсткіші стандарти якості, більш складна логістика і дуже складна сертифікація продукції, тож вимагає великих зусиль від українських виробників. «Дуже добре, що двері в ЄС відкриті, треба бути підготованими, щоб туди ввійти. Також потрібно, щоб уряд працював з нашими виробниками і переробниками, підтримуючи їх, незважаючи на війну», - резюмував він.

Похожие пресс-релизы