pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

"Знай свої права": 70 % біженців з України потребують роботу "

Кампанія соціальної взаємодії "Знай свої права", започаткована Міжнародним Комітетом Порятунку (IRC), підвищує рівень обізнаності щодо прав працівників серед українських переселенців у Польщі. Головна мета кампанії – ознайомити українців з особливостями польського ринку праці, підвищити їхню впевненість під час пошуку роботи та сприяти працевлаштуванню.

Згідно з дослідженням ринку праці проведеним IRC, торік 70% опитаних біженців з України визначили пошук роботи як найбільш нагальну потребу. Оскільки війна поки не закінчується, люди, які знайшли безпечний прихисток у Польщі, і досі кажуть, що забезпечення стабільного джерела доходу залишається однією з головних проблем. Проте часто незадовільні умови праці, до яких належать: нижча від мінімального рівня зарплата, відсутність правового захисту, нерегламентований графік роботи, а в деяких випадках невиплати чи інші форми зловживань — це головні бар’єри, які заважають біженцям знайти безпечне і стабільне працевлаштування в Польщі. Погіршує ситуацію ще той факт, що більшість біженців із України становлять жінки, що ускладнює процес пошуку гідної праці.

Як каже директор Міжнародного комітету порятунку в Польщі Алан Мозлі:
"Пошук роботи – це стрес для кожного, особливо для нових резидентів країни, яким потрібно навчитися орієнтуватися в новій системі та розуміти правила дій на ринку праці. Ми прагнемо заохотити людей, які шукають порятунку від війни і намагаються налагодити своє життя в Польщі, стати впевненими шукачами роботи, які усвідомлюють, що вони можуть запропонувати своїм потенційним роботодавцям, і знають, чого їм слід очікувати від компаній, які їх наймають.
Основний меседж, який ми хотіли б донести до наших українських клієнтів: знайте свої права, стежте за новими нормативними актами, і знайте, що вас підтримають. Разом з тим, ми вважаємо, що кампанія принесе користь не лише потенційним працівникам з України, але й їхнім роботодавцям, які отримають можливість працювати з персоналом, який краще обізнаний з польським ринком праці та законодавством".

Менеджер з питань економічного відновлення і розвитку Володимир Григорович додає:
"Ми хочемо заохотити переселенців з України дізнатися більше про їхні права відповідно до трудового законодавства та особливості укладення трудових договорів у Польщі, а також про те, яка на сьогодні мінімальна заробітна плата та на які пільги вони мають право. Це означає, що люди будуть краще підготовлені, щоб уникнути шахрайства у сфері праці та знати, як взаємодіяти з роботодавцями та де знайти підтримку, коли вони її потребують. Ми побачили величезну потребу в такій підтримці як в офіційних опитуваннях, так і в нашій повсякденній роботі, особливо в Центрах підтримки та інтеграції "Крок до праці", які ми відкрили в Познані та Катовіце".

Потреба знайти надійну роботу має вирішальне значення, особливо з огляду на нещодавні зміни до законодавства про біженців, що набрали чинності у березні. Люди, які вимушені були покинути Україну, тепер мають покривати частину витрат на проживання у колективних притулках. IRC попереджає, що зміни можуть вплинути на найбільш вразливі групи і змусити деяких людей передчасно повернутися в Україну, попри те, що ситуація з безпекою залишається нестабільною. Також, ймовірно, люди будуть змушені вдаватися до небезпечних варіантів працевлаштування та йти на інші ризики, які дають тимчасові кошти для виживання, але можуть серйозно підірвати довгостроковий добробут та безпеку людей.

IRC надасть базову інформацію про те, де шукати послуги, які типи контрактів існують у Польщі та які зобов'язання має роботодавець перед працівником, а також корисні джерела та контакти для отримання додаткової інформації або юридичної підтримки від партнерів, з якими ми співпрацюємо. Ми прагнемо охопити українську аудиторію у Польщі, а також тих, хто ще перебуває в Україні, але думає про виїзд з країни, щоб допомогти їм вдаватися до більш виважених рішень. Задля цього ми співпрацюємо з низкою українських лідерів громадської думки, щоб висвітлити як деталі законодавства, так і історії людей, які вже працюють в рамках чинного правового поля.

Похожие пресс-релизы