"ЖИТТЯ МОЄЇ ДИТИНИ – ПОНАД УСЕ": 25 програм в 16 країнах з боротьби з дитячим раком

- У Всесвітній день боротьби з раком 4 лютого 2008 року Міжнародний союз проти раку (UICC) і санофі-авентіс оприлюднюють проміжний звіт згідно свого забов’язання щодо боротьби з дитячим раком у країнах, що розвиваються та нових індустріальних країнах -

Париж, Женева, 4 лютого 2008 року – У цей Всесвітній день боротьби з раком Міжнародний союз проти раку (UICC) і санофі-авентіс оцінюють результати реалізації своєї програми «Життя моєї дитини – понад усе», розпочатої у 2004 році з метою поліпшення якості допомоги дітям хворим на рак у країнах, де дитяча онкологія тільки починає своє становлення. Заходи, організовані 25 партнерськими організаціями в 16 країнах, де на сьогодні розгорнуто цю ініціативу: Бангладеш, Болівія, Єгипет, Гондурас, Індонезія, Кенія, Малі, Марокко, Перу, Філіпіни, Румунія, Сенегал, Танзанія, Україна, Венесуела та В’єтнам, проводилися на честь цих дітей та іх родин.

Рак є першою причиною смертності у світі. За оцінками ВОЗ, він можен спричинити 84 мільйони смертей з 2005 по 2015 роки, якщо не будуть вжиті ніякі заходи. Ракові захворювання дітей складають лише невелику долю від загальної захворюваності на рак. Але саме в дитячій групі можна спостерігати найбільшу різницю у рівні виживання між багатими і розвиваючимися країнами (де живуть 80% хворих на рак дітей). Хвороба уражає більш ніж 160 000 дітей щороку, і близько 90 000 дітей помирає від неї. У розвинених країнах приблизно 80% дітей з раком можуть бути врятовані. На жаль, відсоток тих, хто виживає, падає до 20%, і навіть до 10% у найбідніших країнах світу, де доступ до інформації, рання діагностика та лікування часто є ускладненими. Однак більшість видів дитячого раку є виліковними за умови їх раннього виявлення.

Програма «Життя моєї дитини – понад усе» заохочує інституції (лікарні, фонди, неурядові організації тощо) запроваджувати практично здійсненні програми, спрямовані на підвищення інформованості населення, ранню діагностику, доступність лікування та догляду, усунення болю і вдосконалення підходів до боротьби із соціальними проблемами, що постають перед маленькими пацієнтами та їх родинами.

На сьогоднішіній день навчальні курси, направлені на вивчення цієї хвороби та лікування від неї дітей, пройшли 1717 працівників охорони здоров’я. Ці програми вже допомогли 7155 дітям і 4261 бідній родині.
“Це є прикладом унікального співробітництва у сфері боротьби проти раку в світі,” зазначив д-р Франко Каваллі (Franco Cavalli), Президент UICC. “Рідко яка фармацевтична компанія має департамент, робота якого цілковито спрямована на реалізацію гуманітарних проектів, і рідкісними є випадки, коли неурядова організація та фармацевтична компанія так тісно й гармонійно співпрацюють задля поліпшення життя дітей. Нашою спільною кінцевою метою є підвищення виживаності, але вже зараз ми можемо спостерігати, що програма «Життя моєї дитини – понад усе» принесла реальні плоди.”
Жан-Франсуа Деек (Jean-François Dehecq), Президент санофі-авентіс додав: “Це чудове партнерство є наслідком зустрічі, яка відбулася завдяки існуванню нашого спільного бажання, щоб дитячий рак став контрольованим захворюванням. З часом масштаби цього співробітництва збільшилися, зв'язавши нас взаємною повагою і довірою. Нам слід спрямовувати свої зусилля на задоволення потреб громад, з якими та для яких ці проекти запроваджуються, щоб знищити таку величезну різницю і зробити так, щоб у світі стало більше здорових дітей. Все це є предметом нашої спільної соціальної відповідальності.”

Про UICC
Міжнародний союз проти раку (UICC) – це єдина міжнародна неурядова організація, яка цілком присвятила свою діяльність боротьбі з раком у світовому масштабі. Її метою є світ, в якому рак викорінено як головне смертельне захворювання для блага майбутніх поколінь. Понад 280 організацій-членів у більш ніж 90 країнах роблять UICC вагомим ресурсом для дій та оповісником змін.

Про Групу санофі-авентіс
Санофі-авентіс є однією з найбільших фармацевтичних компаній у світі, яка займається дослідженням, розробкою та виробництвом лікарських засобів в ім’я покращення якості життя кожного пацієнта. Група санофі-авентіс зареєстрована на паризькій (EURONEXT PARIS: SAN) та нью-йоркській (NYSE: SNY) біржах.