pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Міжнародний семінар З ПРОБЛЕМ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ВІРУСНОГО ГЕПАТИТУ С

Київ, 1 жовтня 2009 р. – Відбудеться Міжнародний семінар з проблем розповсюдження вірусного гепатиту С, за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Семінар має на меті об’єднати разом медичних експертів і державних діячів для обговорення проблеми гепатиту С, з огляду на його значний вплив на державну політику країн ЦСЄ / СНД у найближчі роки.

«Міністерство охорони здоров’я України підтримало ініціативу проведення міжнародного семінару, – наголосив заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець, – адже ця хвороба вражає мільйони людей та несе в собі великі соціальні, а зрештою і економічні ризики для суспільства». Він відзначив, що в Україні залишаються відкритими питання розробки державної програми щодо боротьби з вірусним гепатитом С та внесення вірусного гепатиту С до реєстру хвороб в Україні. Ці питання є сьогодні на часі, адже розповсюдження соціально-небезпечних хвороб несе в собі великі загрози для держави і суспільства, і тому необхідно посилити увагу до проблеми розповсюдження гепатиту С та активізувати зусилля щодо боротьби з цією хвороби».

Під час семінару буде презентовано унікальне дослідження стосовно проблеми гепатиту С, так звану «Білу книгу», що проводилося у країнах ЦСЄ і СНД. У ньому розглянуто його епідеміологію та довгострокові соціально-економічні наслідки у регіоні, а також обговорено такі питання: вірусний гепатит С як небезпечне у соціальному та епідеміологічному плані захворювання; позитивний міжнародний досвід у боротьбі з вірусним гепатитом С.

У семінарі візьмуть участь заступник Міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець, а також провідні фахівці з даної проблематики з Білорусі, Бразилії, Литви, Німеччини, Росії, Франції та Швейцарії.

Прес-конференція відбудеться 1 жовтня об 13:00 «Овальний зал» готелю Хаят Рідженсі Київ, вул. А. Тарасової, 5.

Доповідачі:

• Василь Лазоришинець, заступник Міністра охорони здоров’я України;
• Ірина Боброва, к.м.н., головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров’я України, завідувач поліклініки Інституту епідеміології та інфекційних захворювань АМН України ім. Л.В. Громашевського;
• Др. Севал Акгун (Seval Akgun), Епідеміолог Центру дослідження європейської політики;
• Рамінта Штуйкіте (Raminta Stuikyte), Голова некомерційного партнерства «Євразійська мережа зниження шкоди» (ЕССВ).

Ключові повідомлення:

• Вірусний гепатит С – небезпечне у соціальному та епідеміологічному плані захворювання
• Відсутність в Україні статистичних даних захворюваності на вірусний гепатит С
• Позитивний міжнародний досвід у боротьбі з вірусним гепатитом С
• Результати дослідження «Білої книги» щодо розповсюдження вірусного гепатиту С», актуальні для України
• Внесення гепатиту С до реєстру захворювань в Україні

Будемо раді зустрічі!
Просимо Вас 30 вересня 2009 р. до 16.00 підтвердити свою участь Тетяні Вахненко електронною поштою [email protected] або за тел.: 288-29-08.

Коротка інформація про вірусний гепатит С:
Вірусний гепатит С є однією з найбільших інфекційних хвороб, що пов'язана з проблемою бідності, поряд з ВІЛ / СНІД, туберкульозом та малярією. Ця хвороба вражає мільйони людей по всій Східній Європі та Євразії, хоча справжнє число інфікованих цією хворобою досі невідоме. За даними Європарламенту очікується, що захворювання печінки, у 2010-15 рр. зростуть на 200%.

Поширення вірусного гепатиту С в Україні невідоме, але, за даними Інституту Епідеміології та Інфекційних захворювань ім. Л.В. Громашевського АМН України частота виявлення анти-ВГС антитіл у донорів крові сягає 1,3%. У США цей показник складає 0,16%, при загальному поширенні ВГС-інфекції у популяції – 1,8%. У той же час показники захворюваності на неверифіковані хронічні гепатити в Україні постійно зростає: за період з 1993 р. по 2005 р. захворюваність на вперше виявлені хронічні гепатити зросла з 35,9 до 67,6 на 100 тис. населення.
За оцінкою ВОЗ у світі вірусним гепатитом С інфіковано понад 170 млн. осіб, що складає близько 3% населення світу, і в 4-5 разів перевищує кількість ВІЛ-інфікованих.

Похожие пресс-релизы