У Львові реалізовується безпрецедентний проект по реконструкції систем водопостачання

З нового року всі мережі гарячого і холодного водопостачання міста будуть працювати у цілодобовому режимі. У реконструкції аварійних ділянок магістральних трубопроводів, заміні обладнання на насосних станціях та реконструкції теплових пунктів міста будуть використані унікальні технології, впроваджені львівською Корпорацією «Енергоресурс-Інвест»,що є одним з головних підрядників.

Унікальність проекту полягає у тому, що вперше в Україні застосовуються виключно стільникові конструкції (колодязі) для переобладнання 6-ти міських водогонів. Також впроваджуються енергозберігаючі технології на всіх центральних теплових пунктах міста (а це 98 об’єктів), а для кращого гарячого водопостачання прокладаються пластикові труби PE-RT. Крім того, під час реконструкції магістральної тепломережі використовується унікальна пінополіуретанова система ізоляції з коефіцієнтом теплопровідності λ= 0,027 Вт м/К (для порівняння: найкращий показник теплоізоляції, що можуть запропонувати інші підприємства, становить 0,032 Вт м/К).

На реалізацію проекту «Реконструкція системи водопостачання міста Львова» Кабінет Міністрів виділив міській владі близько 191 млн. грн.

За словами начальника управління інженерного господарством та інфраструктури Львівської міської ради, Андрія Чернецького, це безпрецедентний випадок для всієї України, коли за строк в 2,5 місяці необхідно освоїти майже 200 млн. коштів.

Впровадження нових технологій забезпечить економію електро- та теплової енергії 20,5 млн. гривень щорічно. Крім того, передбачається зниження енергоємності обладнання та рівень ремонтних і експлуатаційних витрат.
Реалізація проекту «Реконструкція системи водопостачання міста Львова» повинна закінчитись 29.12.2009.

Корпорацію «Енергоресурс-Інвест» створено у 1999 році. Станом на листопад 2009 року Корпорація об’єднує 8 підприємств. Компанія – переможець в тендерах Світового Банку реконструкції та розвитку, інших міжнародних фінансових організацій. Підприємство успішно реалізовує свою продукцію в країнах Європи та СНД.

Контактна особа:
Марина Власенко