pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Епідеміологічна ситуація в Лубенському районі залишається критичною.

4 березня 2010 року Полтавська обласна молодіжна громадська організація "Твій Світ" взяла участь у роботі міжвідомчої радиз питань боротьби з туберкульозом та ВІЛ/СНІД в Лубенському районі. З початку року організація подовжила угоди про співпрацю і надає послуги для молоді в сфері інформування про ВІЛ- інфекцію. Епідеміологічна ситуація в Лубенському районі залишається критичною. Але в той же час ми помітили , починаючи з 2008 року позитивні зрушення в сфері протидії ВІЛ/СНІД в районі. Особисто нами було проведено де – кілька інформаційних кампаній, розміщена соціальна реклама, проведені акції з залученням молоді, публікації. Позитивним моментом також є початок програми ЗПТ. Проводячи дослідження та аналіз ситуації ми робимо висновок, що інфекція знаходиться в латентній стадії і чергова хвиля посилення ще по переду.
Виходячи з вищесказаного ми виражаємо свою стурбованість з наступного:
1. Відсутність належної підтримки та фінансування з боку держави щодо реалізації програм профілактики ВІЛ/СНІД.
2. Послаблення інформування через місцеві ЗМІ про проблему ВІЛ/СНІД, методи боротьби та роботу відповідних служб.
3. Вагоме зменшення кількості заходів порівняно з 2009 роком.
4. Відсутність зворотнього зв’язку щодо результативності поширення інформаційних матеріалів, публікацій, соціальної реклами.
5. Неконтрольована робота представників релігійних громад і поширення не наукової інформації щодо ВІЛ/СНІД, особливо серед шкільної молоді.
6. Незадовільні умови для надання послуг для молоді та роботи громадської організації.
Задля більш ефективнішої реалізації системи заходів щодо запобігання негативним явищам, а саме захворювання на ВІЛ – інфекцію /СНІД в Лубенському районі пропонуємо:
1. Здійснити моніторинг проведення заходів і витрачання коштів.
2. Провести консультації з залученням місцевих ЗМІ щодо спільних дій в сфері профілактики ВІЛ/СНІД та інформування загального населення.
3. Запровадити пілотний проект - курс “ Правда про життя, кохання та секс” на базі одного з навчальних закладів Лубенського району.
4. Провести короткостроковий семінар – презентацію просвітницької програми “За здорове майбутнє” серед працівників освіти з метою ознайомлення з методами профілактики ВІЛ в молодіжному середовищі та подальшого відбору для підготовки фахівців з формування здорового способу життя.
5. Створити міжвідомчу раду з питань здорового способу життя в якій будуть представленні молодіжні лідери, ініціативи та організації.
6. Покращити доступність тестування на ВІЛ/СНІД завдяки використанню експрес тестів; створенню умов популяризації роботи кабінету довіри, посилення інформування серед широких верств населення. Наголошуємо на необхідності проводити акції з залученням керівників різного рівня, громадських, державних, релігійних діячів щодо добровільного тестування на ВІЛ.
7. Створити систему моніторингу (зворотного зв’язку ) з Кабінетом “Довіра” з метою відслідкування ефективності інформаційних повідомлень, а також провести аудит взятих зобов’язань та запланованих програмних заходів із залученням громадськості .
8. Провести круглий стіл та навчання зацікавлених представників релігійних громад задля подолання упередженості та стигматизації.

Похожие пресс-релизы