pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

СНІД в дзеркалі засобів масової інформації: писати об’єктивно.

Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» взяла участь у тренінгу «ВІЛ/СНІД та наркоманія в дзеркалі засобів масової інформації. Вчимося писати об’єктивно», який відбувся цими днями в Полтаві. Організатором заходу виступив Полтавський обласний благодійний фонд «Громадське здоров’я» за підтримки МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні».
Коментуючи участь у тренінгу представників від Лубенщини, голова ПОМГО «Твій Світ» Олександр Чепур зазначив: «Ви знаєте, що Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції і ця соціально-небезпечна хвороба досить поширена серед молоді. Від того, як журналісти напишуть про це явище – наскільки об’єктивно і доступно – буде залежати рівень і якість поінформованості нашого суспільства щодо профілактики ВІЛ-інфекції та наслідків вживання наркотиків тощо».
Провідним експертом тренінгу виступив Волик Анатолій, координатор профілактичних програм ПОБФ «Громадське здоров’я».
У рамках заняття розглядалися такі питання: загальні поняття ВІЛ/СНІД; журналістська етика; дискримінація і толерантність.
Сергій Алєксєєнко, який працює в громадській організації «Твій Світ» говорить: «Ми хочемо щоб громада Лубенщини усвідомила проблему небезпеки ВІЛ/СНІД і почала разом з нами спільно її вирішувати, адже ВІЛ стосується не тільки споживачів наркотиків, але й досить забезпечених, соціально-адаптованих людей, які інфікувалися, наприклад, статевим шляхом. Чи варто казати, що серед людей, які живуть з ВІЛ, в нашому місті багато дітей, що становить особливу соціальну проблему».
Журналісти мали змогу проаналізувати теперішні тенденції перебігу епідемії в Україні; докладно ознайомитися з новаціями; поспілкуватися й перейняти досвід.
Як зазначила у своєму виступі Лілія Некрасова, журналіст видання «Вісник»: «основний аргумент який повинні засвоїти мої колеги полягає в тому, що інформація належить не тільки одній групі людей, а народу як цілому.
Задача журналістів вчитися писати прозоро, коректно, надавати громадськості повну та відкриту інформацію про соціально – небезпечні явища.»
Як це робити і якими механізмами, при цьому керуватись – цьому й було присвячено програму тренінгу.

Похожие пресс-релизы