pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Тижневий огляд валютного ринку (31.05.2010-04.06.2010)

Перший тиждень літа на вітчизняному валютному ринку розпочався деяким зниженням курсу гривні по відношенню до долара. Якщо в понеділок курс національної валюти складав 7.9268, то наприкінці тижня він досяг позначки 7.9316. Офіційний курс незначно підвищився з 7.9251 гривень за один долар США до 7.9253.

Офіційний курс євро, навпаки, знизився з 9.8144 до 9.7228. Готівковий курс також помітно скоротився. Якщо в понеділок він складав 9.6960 гривень за один євро, то закриття тижня відбулося на рівні 9.4927. Здешевлення євро по відношенню до гривні відображує тенденцію, що склалась на світових ринках. Причиною падіння єдиної валюти залишаються побоювання, що спроби країн Єврозони обмежити бюджетні дефіцити нашкодять темпам відновлення економіки регіону, а також у зв’язку зі спекуляціями щодо того, що ЄЦБ не буде протидіяти подальшому ослабленню єдиної валюти.

Національний банк України (НБУ) відзначив, що зниження курсу гривні стосовно долара також було спровоковане ринковими факторами. Зараз НБУ вважає найбільш правильною стратегією підтримання стабільності курсі гривні без дозволу будь-яких різких коливань.

Голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) Танос Арванітіс та заступник директора європейського департаменту МВФ Пол Томсен відвідають Україну 9 червня.

Раніше представник МВФ в Україні Макс Альєр відзначив, що плани українського уряду стосовно вирішення існуючих проблем в економіці є дуже узагальненими і навряд чи справді допоможуть. Також представник МВФ відзначив, що плани щодо реформування енергетичного сектору та пенсійної системи є не досить амбітними.

Крім того, Альєр підкреслив, що деталізований план дій має встановлювати чіткі пріоритети у здійсненні реформ та послідовність реформ, спрямовану на реалізацію цієї програми в найкоротші терміни.

Також, згідно до його слів, необхідно оцінити, скільки буде коштувати реформаторські заходи для бюджету країни.

Заступник директора Інституту світової економіки та міжнародних відносин Валерій Новицький вважає, що говорити про завершення економічної кризи в Україні було б завчасним. На його думку, Україна все більше відстає від інших держав у технологічному плані.

У той же час він вважає, що всі розмови про завершення кризи в Україні є необґрунтованими. Сьогодні можна казати лише про погіршення або покращення макроекономічної кон’юнктури або про те, що уряд застосовує певні конструктивні кроки, які дають позитивні результати.

Стосовно більш конкретних прогнозів можна сказати, що у найближчий тиждень гривна по відношенню до долара буде консолідуватися в діапазоні 7.92-7.95. Стосовно до євро гривна залишиться в діапазоні 9.3-9.6.

Пiдготовлено: Куренна Оксана, аналітичний відділ TeleTRADE, м. Київ

Похожие пресс-релизы