pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Конституція України: кому вона служить?

Фонд занепокоєний з приводу заяв високопосадовців
щодо доцільності внесення змін до
Конституції України

29.06.2010 Київ, Україна.

Ми часто чуємо від політиків, що для досягнення поставленої ними ж мети їм необхідно змінити Конституцію України. Але Конституція - це не гнучкий документ, задуманий, аби дозволяти політикам робити те, що вони забажають. Найперше, це перелік правил і норм, яким саме політики мають підпорядковуватися у своїй роботі. Це фундаментальний документ, що створює правове поле для парламенту і уряду, право в якому вони повинні працювати, опікуючись інтересами нації.

Конституція – це головний правовий щит суспільства, створений, щоби не дозволити будь якій гілці влади чи опозиції зловживати власним становищем. Відповідно, це – документ, зміни до якого можуть вноситися лише у крайньому випадку та виключно зі схвалення Конституційного Суду та при повній відповідності змін інтересам народу.

Українську демократію було підірвано у результаті законодавчих дій нещодавнього минулого. Ці зміни продовжують вести країну у глухий кут, в тому числі до монопольної партійної системи. Вибори сьогодні стали штампом, що узаконює авторитаризм і олігархію.

Насправді, українських виборців реально позбавили їх громадянських прав, адже прямого зв'язку між виборцями та обраними представниками, а також підзвітності обраних представників перед людьми більше не існує. Виходячи з цього, Україна вже не відповідає прийнятому у всьому світі визначенню демократичної держави. Хто виграє у даній ситуації? Ніхто. Навіть олігархи і популісти мають збитки в умовах нестабільної економіки, а національне і міжнародне бізнес товариство шукає більш надійних партнерів для спільних інвестицій.

Нещодавні події, коли Конституційний Суд капітулював під тиском політиків, історія запам’ятає, як один з найскрутніших часів. Подібна правова капітуляція відкрила тривожний шлях подіям у Німеччині у 30-х роках минулого століття. Без правової системи стримувань та противаг,та під захистом судів чиновник зможе чинити будь, що. Не існуватиме жодних обмежень їх повноважень. Свобода особистості і право приватної власності опиняться під загрозою, а національна безпека стане міфом.

Отже, що ми маємо зробити, щоби знову взяти той самий курс, за який 20 років тому віддало голоси більшість населення країни? Найперше, громадянам України необхідно визнати, що експеримент псевдо-демократії, свідками якого ми є сьогодні, не відповідає національним інтересам, і що ми маємо повернутися до принципів, заявлених у Декларації про державний суверенітет і у першій Конституції.
Далі ми маємо вимагати негайного повернення до принципів політичної підзвітності, за якими усі депутати на національному та місцевому рівнях повинні звітувати перед власними виборцями. Усі форми депутатської недоторканності мають бути скасовані. Це ж стосується посади Президента. Це дозволить відновити верховенство права. Крім того, народ повинен мати можливість висловлювати власну думку щодо майбутнього розвитку демократії в Україні, а усі прагнення та бажання народу мають увійти до документу, який, наприклад, називатиметься, «Хартія Народу» України. Такий результат є метою нашого фонду.

Фонд «Спочатку люди» – це відкритий фонд демократії, некомерційна, неполітична організація, метою якої є побудова демократії шляхом діалогу, активного спілкування, підтримки громадської думки посередництвом ефективної громадської експертизи.

Ми прагнемо створити таку реальність, за якої розвиток України спиратиметься на волю народу і універсальні демократичні принципи: рівність, свободу, справедливість.

Роботу над проектом було розпочато у грудні 2008 року. Зараз у стадії формування Рада директорів та Рада експертів фонду. Команда з понад 30 фахівців забезпечуватиме його діяльність. Фонд відкритий для співробітництва з усіма, хто поділяє його цінності та мету.

За більш детальною інформацією прохання звертатися до:

Бєлова Юлія
Медіа директор
Фонд «Спочатку люди»
Телефон: +38 044 536 1508
Моб.тел.: +38 050 330 88 34
Email: [email protected]

Похожие пресс-релизы