pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

АЛТУ створила оперативну групу для допомоги українським туристам у Туреччині

Асоціація лідерів турбізнесу України (АЛТУ) інформує, що у зв’язку з виникненням ускладнень у діяльності туроператора «Карья Тур Україна», 10 липня 2010 року АЛТУ створено оперативну групу, для забезпечення координації дій туроператорів-членів АЛТУ з питань допомоги із врегулювання проблем із трансфером та розміщенням, що виникли у українських туристів, які перебувають на відпочинку у Туреччині. Оперативна група АЛТУ співпрацює із почесним консульством України в Анталії та оперативним штабом у Туреччині, який очолює губернатор Анталії.
Згідно даних вказаного оперативного штабу, на момент виникнення згаданої ситуації, загальна кількість осіб, які потребуватимуть врегулювання зазначених питань протягом двох найближчих тижнів, становитиме 3667 , серед яких 2654 - громадяни України, 1013 – громадяни інших країн, зокрема ЄС. Туроператорами-членами АЛТУ протягом 10-11 липня 2010 року у оперативному режимі забезпечувалась допомога у вирішенні питань із розміщенням і трансфером українських туристів. Протягом найближчих 12 діб потребуватимуть повернення в Україну ще 1650 туристів.
Щодо ситуації, що склалася з українськими туристами, які придбали турпродукт та у яких, внаслідок зазначених обставин, виникли проблеми з його використанням, АЛТУ започатковано, зокрема, роботу з консолідації можливих позовів, уточнення переліку турагентів, які виявилися залученими у вказану ситуацію. Також АЛТУ організовано безоплатне консультування турагентів з питань оптимальних дій у ситуації, що виникла та претензійної роботи зі скаргами туристів, організації повернення сплачених ними коштів.
Водночас АЛТУ інформує, що 20 квітня цього року, після відомих подій, пов’язаних з виверженням вулкану, Асоціація, у ініціативному порядку, звернулася до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо створення робочої групи з питань організаційного та законодавчо-нормативного забезпечення мінімізації наслідків виникнення непередбачуваних обставин для українських туристів. Зокрема, йшлося про питання організації транспортного забезпечення повернення в Україну, забезпечення проживання та харчування за місцем тимчасового перебування, необхідного медичного обслуговування.
На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра Колесникова Б.В. 18 червня 2010 року у Державній службі туризму і курортів Міністерства культури і туризму України відбулася робоча нарада з цього питання. Однак АЛТУ, на жаль, не має інформації щодо подальших дій Державної служби туризму і курортів, спрямованих на формування та забезпечення діяльності пропонованої робочої групи. За умов функціонування пропонованої робочої групи діяльність усіх інституцій у ситуації, що склалася, могла б бути ще більш оперативною та ефективною.
АЛТУ наголошує на тому, що оперативне врегулювання й мінімізація наслідків подібних ситуацій, можливі лише за умови чіткої координації дій усіх заінтересованих установ й організацій, налагодженого державно-приватного партнерства у сфері туризму, ефективної співпраці органів державної влади та об'єднань суб'єктів туристичної діяльності.

З метою забезпечення подальшого інформування щодо розвитку ситуації АЛТУ інформує про проведення прес-конференції, що відбудеться 13 липня 2010 року у 14.30 годині в приміщенні УНІАН (вул. Хрещатик, 4). До участі у прес-конференції запрошено також представників авіаперевізників.

Довідка
Асоціацію лідерів турбізнесу України (АЛТУ) створено у 2007 році провідними туроператорами України з метою сприяння розвитку туризму в Україні. Членами АЛТУ є: «АГЕНТСТВО «ПАН УКРЕЙН», «ВІДЕРШТРАЛЬ», «ЕКСПРЕС-ВОЯЖ», «КАНДАГАР-ТУР», «САМ», «TЕЗ ТУР», «TUI УКРАЇНА», «ТУРОПЕРАТОР «ПРОЛАНД», «TУРТЕСС ТРЕВЕЛ», «ТУРИСТИЧНИЙ КЛУБ», «ТАСС-ТРЕВЕЛ».

Контактний тел.: (044) 495 10 70

Похожие пресс-релизы