КОЗА-ДИСК звільняє педагогів від паперової тяганини

Дата прес-релізу: 1.03.2011

У лютому 2011 року освітяни отримали черговий випуск КОЗА-ДИСКа «Шаблони документів закладу освіти» — «Атестація педагогічних працівників».
Цей випуск «Шаблонів документів закладу освіти» укладено згідно з новим Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 6 жовтня 2010 року № 930.
На диску розміщено понад 100 шаблонів документів, які необхідні для організації та проведення атестації педагогічних працівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, а саме:
• документи щодо планування атестації педагогічних працівників
• накази керівника навчального закладу
• подання про присвоєння працівнику кваліфікаційної категорії/педагогічного звання
• заяви працівників (бланки)
• протоколи засідань атестаційної комісії (з додатками)
• документи для роботи експертної групи
• характеристика діяльності працівника
• атестаційний лист
• клопотання атестаційної комісії навчального закладу до атестаційної комісії ІІ рівня
• картки для підбиття підсумків атестації

Що робить КОЗА-ДИСК? Фактично — це комп’ютерна програма. Вставляєте диск у комп’ютер. Вибираєте потрібний Вам шаблон. Додаєте в деякі поля свої конкретні дані — і роздруковуєте готовий документ. До речі, в програмі є функція автозаповнення — варто лише один раз занести дані, які часто повторюються (наприклад, назва навчального закладу, П.І.Б. керівника тощо), і надалі вони потраплятимуть до документа автоматично.

Виникає запитання: чи можна довіряти всім цим шаблонам? На нього нам відповіла Наталя Лисенко, керівник напряму МЦФЕР:Освіта: «КОЗА-ДИСК «Шаблони документів закладу освіти» видається за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Шаблони, які розміщені на CD, відповідають вимогам законодавства та державним стандартам щодо оформлення документів. До того ж вони супроводжуються коментарями-підказками щодо заповнення порожніх полів і посиланнями на нормативно-правові акти. Це дасть керівникам змогу зекономити свій час і забезпечити правильність оформлення документації».
У цьому році, окрім першого випуску на тему «Атестація педагогічних працівників», освітяни отримають ще три: «Пожежна безпека», «Циклограма наказів», «Організація харчування».

Замовити КОЗА-ДИСК «Шаблони документів закладу освіти» можна у відділі редакційної передплати Видавничого дому МЦФЕР:
тел./факс (44) 586-56-06, e-mail: [email protected]
ДЛЯ ДОВІДКИ
МЦФЕР (Міжнародний центр фінансово-економічного розвитку) працює в Україні з 2005 року і є частиною групи компаній МЦФЕР, яка, крім України, провадить діяльність у Росії, Казахстані, Узбекистані та входить, у свою чергу, до світової групи компаній Wolters Kluwer. Основним видом діяльності МЦФЕР в Україні є випуск періодичних видань, серед яких популярні спеціалізовані журнали «Практика управління закладом освіти», «Практика управління дошкільним закладом», «Вихователь-методист дошкільного закладу» і «Музичний керівник».
Докладнішу інформацію можна отримати на сайті www.mcfr.com.ua

КОНТАКТИ ЗГАДАНИХ ОСІБ
• Лисенко Наталя Іванівна, керівник напряму МЦФЕР:Освіта