pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Супермаркети витісняють базари та маленькі магазини

Останні кілька місяців спостерігається чітка тенденція перетікання клієнтів від ринків та маленьких магазинів до великих мережевих торгових центрів. Лише з початку року супермаркети «забрали» в базарів та магазинчиків щонайменше 5-10% покупців.
Як зазначає Олег Клімчук, генеральний директор ТОВ «Яричів», така тенденція буде спостерігатися й надалі.
«Якщо раніше дрібний роздріб та ринки відвідували близько 70%, а 30% - супермаркети, то зараз останні вже мають близько 35-40%. Важко сказати як швидко буде відбуватися цей процес, адже на нього впливає дуже багато чинників, але з часом ми отримаємо зовсім інше відношення, де вже 70% ринку займатимуть супермаркети», - зазначає Олег Клімчук.
Щодо причин таких змін, то їх Олег Клімчук називає декілька. Насамперед до цього призвів новий Податковий кодекс. Більшість підприємців до сьогодні просто не можуть пристосуватися до змін.
«Очевидно, правильно було б звернутися до фінансистів, бухгалтерів, і разом з ними шукати вихід з ситуації. Проте таким шляхом підуть не більше 10% підприємців, решту ж шукатимуть інші, і напевне важчі, шляхи виходу з ситуації» - додає експерт.
Досить позитивно впливає й створення при супермаркетах розподільчих центрів, і напряму працювати з виробниками, що дає можливість для «сіток» впливати на вартість товарів, проводячи акції зі зниженням ціни чи з отриманням бонусних товарів (2 за ціною 3-ох та ін). Слово «акція» стало майже священним для українців. Особливо помітним став перетік клієнтів старшого віку, які не мають високих доходів, тому з радістю купують акційні товари. Водночас прийшовши за акційним м’ясом покупець вже не піде купувати хліб у сусідній магазин, а придбає його в тому ж супермаркеті. Таким чином акції впливають на збільшення продажів не лише акційних товарів.
«Наступним логічним кроком має стати покращення якості товарів на полицях супермаркетів. Особливо, що стосується фруктів та овочів, взагалі фреш-продуктів», - додає Олег Клімчук.

Прес-служба ТОВ «Яричів»
067 7552622
Тетяна Турчина

Похожие пресс-релизы