pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

НУСЕП продовжує активно сприяти поглибленню україно-голландських відносин у сфері енергоефективності

З 16 по 19 травня 2011 року у Міжнародному виставковому центрі відбувся IV Україно-голландський бізнес-форум «Енергоефективність. Енергозбереження. Сталий розвиток». Організатором заходу виступила Нідерландсько-українська стала енергетична платформа НУСЕП за сприяння Міністерства економіки Нідерландів та Державного агентства Нідерландів з енергетики та клімату.
Десять голландських компаній вже вчетверте відвідали столицю України у складі делегації бізнес-форуму. Серед них буди представлені компанії, які займаються переробкою відходів та стічних вод (De Bruijn Advies & Realisatie та DeSaH); виробники котельного обладнання (HKB Ketelbouw та Rendamax BV); виробник насосів та клапанного обладнання (KSB Nederland); інтегратор геоінформаційних систем (ГІС) Smalltogo BV, інжинірингові компанії та консультанти (DWA Installation & Energy Consultants, Nijkamp Aanneming та ZON Energie Group), виробник технічної ізоляції (Thermaflex).
16 травня під час конференції компанії «Інтегровані Водні Технології» (IWT) за підтримки платформи НУСЕП фахівці IWT розповіли про новітні голландські технології і розробки в галузі водопостачання насосного заводу DP-Pumps, про обладнання для систем опалення та кондиціонування виробництва Flamco, а також про енергоефективне котельне обладнанням Rendamax. Особливо актуальною темою для інженерів, проектувальників, директорів експлуатуючих організацій стало обговорення питань впровадження устаткування даних виробників на об'єктах в Україні, з метою оптимізації первинних витрат і мінімізації витрат на енергоносії. Були розглянуті конкретні приклади вже існуючих енергоефективних проектів як у Києві, так і на території всієї України.
Впродовж двох днів голландські компанії проводили індивідуальні зустрічі з потенційними замовниками, постачальниками, місцевими громадами та іншими зацікавленими сторонами з України. Результатами цих зустрічей стало закладення підґрунтя для довгострокового співробітництва та партнерства між українськими та голландськими компаніями, підготовка пропозицій щодо реалізації проектів з енергоефективності, які планують впроваджувати в Україні. Також було підписано лист про наміри щодо співпраці над проектом реконструкції станції очистки та переробки стічних вод для отримання біогазу. І не менш важливим кроком до україно-голландського співробітництва стане заснування найближчим часом спільної ЕСКО-компанії у класичному її розумінні .
Ще однією важливою складовою бізнес-форуму став голландський семінар з енергоефективності, який пройшов 18 травня і викликав надзвичайний інтерес з боку українців. Під час семінару голландці презентували свій досвід у впровадженні рішень та технологій для збереження енергії та енергоносіїв. Юрій Іванович Гержов, голова міста Вознесенськ, розповів про сталий енергетичний розвиток свого міста, повідомив про проблеми у сфері енергоефективності та перспективи їх розв’язання, а також вказав на бажання співпрацювати з Нідерландами у цьому напрямку. Доповідачами на семінарі також були представники двох фінансових організацій – Андрій Каташов з Північної Екологічної Фінансової Корпорації (NEFCO) та Надія Рязанова з Міжнародної Фінансової Корпорації (МФК, IFC). Вони розповіли про можливості фінансування енергоефективних проектів в Україні, проблеми та перспективи розвитку у цій сфері, інструменти залучення коштів для впровадження таких проектів, та детально відповіли на всі питання присутніх.
Після закінчення семінару відбулась прес-конференція за участю Рохіра ван Тоорен (Rogier van Tooren), другого секретаря Посольства Нідерландів в Україні, Ганса Ферхейс (Hans Verhees), представника компанії HKB Ketelbouw, Ігора Савелкоулс (Igor Savelkouls), представника платформи НУСЕП у Нідерландах та Іллі Старікова, представника платформи НУСЕП в Україні.
Представник платформи НУСЕП в Україні розповів журналістам про діяльність платформи, її головні цілі та задачі та шляхи налагодження зв’язків між Україною та Голландією. «На сьогоднішній день, до нас звертається велика кількість приватних та муніципальних підприємств, які мають бажання втілювати енергозберігаючі проекти. Вони надсилають нам свої проекти, після чого ми, разом із голландською стороною, обираємо серед членів платформи саме ті компанії, які можуть їм допомогти у реалізації цих проектів, та налагоджуємо контакти між українською та голландською сторонами», - повідомив пан Старіков.
У своєму вітальному слові пан Рохір ван Тоорен, від імені посольства Нідерландів в Україні, подякував організаторам за проведення бізнес-форуму, та вказав на те, що голландські компанії все більше зацікавлені приймати участь у таких заходах, за допомогою яких можна набагато ефективніше налагодити партнерські відносини з українськими компаніями. Він також зауважив: «Україна зараз дуже активно працює у напрямку досягнення більш високого рівня енергоефективності, і ми раді їй у цьому допомагати.»
Під час прес-конференції розповідалось про те, що результатом проведення попередніх бізнес-місій стало збільшення використання голландського енергоощадного обладнання в Україні, підписання контракту на встановлення понад десяти котлів на одному з об’єктів, підготовка реалізації проекту вироблення біогазу, використання паливних брикетів для опалення та охолодження тепличного комплексу та наведено багато прикладів успішного партнерства між країнами.
На запитання журналістів щодо найбільш ефективних способів збереження енергії та досягнення найбільшого рівня ефективності, пан ван Тоорен відповів: «Ситуація в Україні зараз виглядає таким чином, що запроваджуючи прості рішення, ми можемо досягти вражаючих цілей. За допомогою навіть невеликих змін, ми можемо отримати помітні результати, які будуть мати лише позитивний вплив …»
Підсумовуючи, можна сказати, що Україна зараз все більше усвідомлює зростаючу необхідність досягнення вищого рівня енергоефективності. І вона активно робить кроки у цьому напрямку. Голландські компанії, зі свого боку, охоче готові нам у цьому допомагати та працювати над проблемами разом.
Інформація для довідки: Нідерландсько-українська стала енергетична платформа (НУСЕП) - об’єднання голландських організацій, що пропонують технології, рішення та обладнання для втілення проектів у сфері енергоефективності в житлово-комунальному господарстві та промисловості. НУСЕП надає українським організаціям на безкоштовній основі ефективний доступ до голландських технологій, обладнання та передового досвіду розробки проектів.
За більш детальною інформацією, звертайтесь до представника НУСЕП
Марія Гордієнко:
+380 44 4927075
+380 67 5134555
[email protected]

Похожие пресс-релизы