22 червня у м. Києві пройде семінар «Закон України «Про акціонерні товариства»: діяльність органів управління АТ та захист прав акціонерів»

З 1 травня 2011 р. на всі без виключень акціонерні товариства України починають у повному обсязі поширюватися вимоги Закону України «Про акціонерні товариства».
Цей нормативний документ кардинально змінює майже усі правила створення та діяльності акціонерних товариств в Україні. Серед найбільших змін – поділ АТ на публічні та приватні; обмеження кількості акціонерів у приватних АТ та вимога обов’язкового лістингу публічних АТ; заборона документарної форми випуску акцій; новий порядок визначення розміру та порядку виплати дивідендів АТ; нові правила скликання та проведення загальних зборів акціонерів; запровадження кумулятивного голосування під час обрання Наглядової ради; запровадження правил вчинення АТ значних правочинів та правочинів із заінтересованістю; особливий порядок придбання значного та контрольного пакетів акцій АТ; суттєво оновлений механізм здійснення реорганізаційних процедур та багато інших.
Відповідаючи на численні запити власних клієнтів, Центр корпоративного управління МІБ пропонує Вашій увазі семінар «Закон України «Про акціонерні товариства»: діяльність органів управління АТ та захист прав акціонерів».

Семінар є одним із низки заходів, запланованих Центром у зв’язку з ухваленням Закону і буде присвячений суто питанням врегулювання корпоративних відносин.

Програма семінару передбачає постатейний розгляд змісту Закону за схемою: «як було – що змінилося – які можливості або незручності виникають у зв’язку з цим, а також практичні поради щодо порядку дій органів АТ, змісту Статуту та інших нормативних документів АТ».

Увага! Семінар не передбачає розгляду питань скликання та проведення Загальних зборів акціонерів. Ми пропонуємо взяти участь також у семінарі «Загальні збори акціонерів: практичні поради, судова практика», який відбудеться напередодні та скористатися суттєвою знижкою.

Учасники семінару отримають:
1. Найповнішу інформацію щодо змін законодавства, які:
• вже відбулися і набули чинності;
• можуть бути ухвалені найближчим часом.
2. Поради розробників Закону щодо інтерпретації та практичного застосування нових норм права;
3. Можливість обмінятися з колегами досвідом участі у корпоративних спорах;
4. Пакет корисних методичних та інформаційних матеріалів.

Програму розраховано на:
• Керівників (осіб, що працюють в правліннях, наглядових радах та ревізійних комісіях акціонерних товариств) та кандидатів на зазначені посади;
• Юристів, що практикують у сфері корпоративного права;
• Корпоративних секретарів АТ та осіб, що виконують їх функції;
• Спеціалістів консультаційних та аудиторських фірм, які працюють над питаннями корпоративного управління, або планують розпочати таку роботу;
• Акціонерів (в тому числі - посадових осіб банків, інвестиційних компаній, інших учасників фондового ринку).

Місце проведення: Міжнародний Інститут Бізнесу, вул. Брест-Литовське шосе 8-а, м. Київ.

З питаннями Ви можете звертатись до Інни Мозгової - тел. (044) 228-87-59 (прямий),
або (044) 585-00-33, e-mail: [email protected], www.iib.com.ua/cg

Детальна інформація на сайті МІБ http://www.iib.com.ua/actionopen.asp?cid=483&lang=ru