pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Близько 20% продавців комп’ютерів у Львові пропонують клієнтам встановити піратське ПЗ

Рівень пропозиції неліцензійного програмного забезпечення у магазинах комп’ютерної техніки і сервісних центрах у Львові знизився на 4 п.п. порівняно з показниками осені 2011 року і склав 16%. Саме стільки торгівельних точок все ще пропонують покупцям встановити на комп'ютери піратське програмне забезпечення (ПЗ) або продають їх із уже встановленою неліцензійною операційною системою.

Про це свідчать результати чергової хвилі програми «Таємний покупець», яку щоквартально проводить компанія «Майкрософт Україна», щоб забезпечити захист споживачів від недобросовісного продажу ПК і надати допомогу продавцям комп'ютерної техніки.

Згідно з дослідженням, яке в лютому охопило 878 точок продажу, найвищий рівень піратства зафіксований у Кривому Розі (у 49% випадків пропонується встановити неліцензійне програмне забезпечення) та Миколаєві (43%).

«В основному піратські програми відкрито пропонують у сервісних центрах та невеликих магазинах. Якщо у представництвах великих мереж цінують своїх клієнтів, то дрібніші магазини часто нехтують безпекою кінцевого користувача та нав'язують неліцензійне програмне забезпечення», - підкреслює Юрій Омельченко, керівник департаменту із захисту інтелектуальної власності «Майкрософт Україна».

Піратське програмне забезпечення залишається однією з головних проблем для інформаційної безпеки користувача. За даними компанії IDC, кожен четвертий сайт у світі, який пропонує завантаження неліцензійних програм, також завантажує шкідливі програми на комп'ютер користувача. 43% контрафактного ПЗ у світі, встановленого з диска або завантаженого з Інтернету, несе серйозні ризики для користувача, а велика частина цього ПЗ взагалі не працює.

За даними «Майкрософт Україна», 56% проаналізованих в Україні дисків з неліцензійним програмним забезпеченням містять віруси та інші шкідливі програми. Небезпечними є і файли, завантажувані зі всесвітньої мережі: понад 40% програм в українському сегменті Інтернету завантажується зі шкідливим програмним забезпеченням.

Серйозно ризикують не тільки приватні користувачі, але й компанії, які наважуються на встановлення неліцензійних програм на робочі комп'ютери. За даними дослідження Harrison Group, компанії, які використовують неліцензійне ПЗ, мають на 73% більше шансів втратити цінну інформацію та на 43% більше шансів зазнати критичних перебоїв у роботі комп'ютерних систем, ніж ті, хто використовує ліцензійні програми. При цьому, за даними IDC, вартість відновлення працездатності одного інфікованого комп'ютера становить у середньому 1 тис. доларів. Якщо ж виникають проблеми, пов'язані з неліцензійним ПЗ, ІТ-адміністратори витрачають зазвичай на 20-30% більше часу на вирішення цих проблем.

Багато в чому через поширення піратського ПЗ Україна посідає одне з перших місць за кількістю комп'ютерів, підключених до так званих ботнетів. Це мережі інфікованих комп'ютерів, які створюються зловмисниками для атак на Інтернет-ресурси, розсилки спаму тощо. Так, після закриття найбільшого ботнету Rustock виявилося, що Україна була на 7 місці за кількістю комп'ютерів, включених до цієї мережі (45 832 комп'ютера станом на березень 2011 року). Rustock щодня розсилав мільярди спам-листів, фальшиві повідомлення про виграш у лотереях та рекламу підроблених медичних препаратів (близько 60% спаму в світі).

«Кожен комп'ютер з неліцензійним ПЗ має більше шансів потрапити до такої мережі і стати небезпечною зброєю в руках зловмисників. Крім того, піратські програми можуть нашкодити і самому користувачеві - за рахунок вразливостей у них можна втратити особисту інформацію, дані про кредитні картки та іншу важливу інформацію. Нещодавно був ряд випадків по всій Україні, коли віруси блокували комп'ютери, і зловмисники вимагали гроші за розблокування», - розповідає Денис Кудін, директор компанії Kudin Security Group Ltd., експерт з інформаційної безпеки.

Похожие пресс-релизы