pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

На головній судноплавній річці країни Дніпро запрацювала сучасна річкова інформаційна служба

Вперше за роки незалежності в Україні створено та введено в тестову експлуатацію Річкову інформаційну службу (далі – РІС) – сучасну службу збору, обробки та аналізу інформації стосовно повного комплексу забезпечення річкового судноплавства, яка відповідає європейським стандартам та Директивам ЄЕК ООН. Наразі відповідне обладнання та програмне забезпечення вже встановлено та введено в дію на головній судноплавній річці країни – Дніпрі. РІС вже місяць працює тут у тестовому режимі. Відтак, кожне судно, яке слідує Дніпром, забезпечено не лише якісною навігацією сучасного рівня, а також має можливість скористатися повним комплексом інформаційно-логістичних послуг, які надаються РІС.
За допомогою РІС-Дніпро здійснюватиметься відслідковування руху усіх суден, що слідують річкою. При виявленні судна службою встановлюватиметься та підтримуватиметься постійний зв'язок з ним. Так, задля безпечного управління судном судноводії зможуть отримати інформацію про умови плавання по водному шляху, рух та дислокацію транспортного та технічного флоту, стан гідротехнічних споруд, розклад відкриття камер шлюзів тощо. Крім того, судноводії, судновласники, портові оператори, експедитори зможуть скористатися і інформаційно-логістичними послугами РІС.
Для належного покриття РІС усієї траси Дніпра на судновому ході розташовано 30 постів РІС. «Шість постів розміщено на судноплавних шлюзах Дніпровського каскаду, решта - 24 – це автоматизовані пости на базі діючої інфраструктури (мачти, інші конструкції) операторів мобільного зв’язку», – повідомив Олександр Голодницький, директор державного підприємства «Дельта-лоцман», до складу якого входить РІС. Така кількість постів РІС на Дніпрі обумовлена необхідністю забезпечення покриття судноплавного ходу річки.
«Технічним завданням передбачалось покрити не менше 95% суднового ходу річки. На сьогодні з упевненістю можна говорити, що судновий хід від гирла Дніпра до Вишгорода покрито на 100%», – зауважив Олександр Голодницький.
У цілому судновий хід Дніпра умовно поділено на 6 зон відповідальності РІС (відповідно до кількості судноплавних шлюзів на річці) та інформація про судноплавну обстановку на зазначених ділянках річки постійно, в режимі реального часу, з’являється на екранах кожного субцентру РІС, а також на екранах головного центру РІС, розташованого в м. Одеса.
За словами Олександра Голодницького, створити РІС-Дніпро в Україні та забезпечити її роботу на якісному рівні вдалося за рахунок електронної картографії, розробленої ДУ «Держгідрографія».
«Держгідрографія» зробила серйозний прорив. Установою було розроблено та введено в дію сучасні електронні карти усього басейну річки Дніпро», – відзначив директор ДП «Дельта-лоцман».
Як розповів директор Департаменту державної політики у галузі морського та річкового транспорту Мінінфраструктури Володимир Севрюков: «До цього часу, судноводіями використовувалися застарілі (1974, 1986 років видавництва тощо) навігаційні карти у паперовому вигляді, які періодично оновлювалися (коректувалися). Відтепер кожен учасник водного руху має можливість скористатися новими сучасними навігаційними картами – як у електронному, так і паперовому вигляді. Це має сприяти посиленню рівня безпеки судноплавства на Дніпрі».

Похожие пресс-релизы