pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

За 2 роки роботи «Сміла-Енергоінвест» інвестувала 24 млн. грн. в житлово-комунальне господарство міста

За 2 роки роботи «Сміла-Енергоінвест» інвестувала 24 млн. грн. в житлово-комунальне господарство міста

Що таке житлово-комунальне господарство (ЖКГ) для кожного з нас? Насамперед – безперебійне постачання питної води належної якості, та теплі батареї в холодну пору року. Від цих складових залежить справжня якість життя кожного українця, незалежно від місця його проживання, віку чи статку. І навряд чи хтось з нас буде цікавитися назвою чи формою власності організації яка надає якісні послуги ЖКГ.

Але реалії українського життя щодня заставляють нас згадувати, що комунальні підприємства не можуть організувати та реалізувати процес модернізації технологічного обладнання комунальної інфраструктури. Альтернативним рішенням комунальних проблем міста є залучення приватних інвесторів. Це загальноприйнята європейська практика, тим більш про це регулярно говорять наші політики, які розуміють, що в державному бюджеті коштів на реформу ЖКГ немає.

Адже, як визнає профільний міністр, для того, щоб українці почали отримувати послуги на європейському рівні, потрібно близько 700 млрд. грн. Це майже два річних бюджети. Зрозуміло, що самостійно держава не зможе вирішити цю проблему. Не вирішить її і підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Які, враховуючи рівень заробітних плат і пенсій, і так не всі можуть осилити.

Тому єдина надія – на приватного інвестора, який модернізувавши застаріле обладнання (котли, труби) за власний кошт, зможе зменшити споживання енергоресурсів і почне надавати послуги на цивілізованому рівні за адекватні гроші.

Чимало про таку практику роботи приватного інвестора в ЖКГ можуть розповісти мешканці міста Сміла. Колишній міський голова багато років обіцяв саме таким чином вирішити чималі накопичені проблеми у забезпеченні якісною питною водою та центральним опаленням. Для цього в 2010 році на 48 сесії міськради було прийняте рішення про реалізацію пілотного проекту модернізації ЖКГ міста шляхом укладання договору про спільну діяльність між КП "ВодГео", КП "Смілакомунтеплоенерго", приватним інвестором ТОВ "Сміла ЕнергоІнвест" та Державним підприємством "Агентство розвитку ЖКГ". Предметом укладеного договору є проведення поетапної модернізації комунального обладнання на новітнє енергозберігаюче, що дозволяє суттєво знизити споживання природного газу та електричної енергії. Таким чином, призупинити темп зростання вартості послуг ЖКГ для жителів Сміли.

Не думаю, що пересічні сміляни зможуть розповісти я к с а м е працює “Сміла-Енергоінвест”, але кожному з них відомі р е з у л ь т а т и роботи приватного інвестора. А факти - говорять самі за себе - лише за два роки роботи “Сміла-Енергоінвест” змогла зробити більше, ніж за останні 5 років було зроблено до цього.

З приходом приватного інвестора здійснена реконструкція та повна заміна важливих вузлів котельного, насосного та фільтрувального обладнання на суму 24 мільйона приватних гривень. І це одразу дало результат - споживання газу на реконструйованих котельних зменшилось на 30%, води видобувається більше, а споживання електроенергії на видобуванні води зменшилась на 40%. Все обладнання стоїть на об’єктах і кожен смілянин може самостійно переконатися в реальності вказаної модернізації.

Так, до повного завершення модернізації ще далеко. Бо за часи керування-головування попередніх комунальників накопичено багато проблем та не вкладено жодної копійки в модернізацію комунальної інфраструктури. І зупинитися на півшляху – означає втратити все що вже зроблено.

Саме тому “Сміла-Енергоінвест” сьогодні проводить активну підготовку до нового опалювального сезону і планує провести його на якісно іншому рівні, ніж це було ще декілька років тому в місті. А ми всі будемо чекати на приємні новини і сподіватися, що тепло і затишок цієї зими будуть в кожному смілянському домі.

Похожие пресс-релизы