КРЕДОБАНК у 2012 році зростав втричі швидше за ринок

За підсумками 2012 року КРЕДОБАНК, що входить до групи капіталу найбільшого польського банку PKO Bank Polski SA, збільшив свої активи до 4,5 мільярдів гривень. За минулий рік активи банку зросли на 750 мільйонів гривень або на 20%. Це означає, що КРЕДОБАНК зростав втричі швидше, ніж банківська система України в цілому, приріст активів якої у минулому році склав за даними Національного банку лише 6,9%.
– Висока динаміка приросту активів є результатом реалізації нової стратегії банку, яка передбачає концентрацію його діяльності на обслуговуванні роздрібних клієнтів i на співпраці з підприємствами малого та середнього бізнесу, – коментує результати 2012 року Голова Правління КРЕДОБАНКу Дмитро Крепак.
Орієнтація на потреби пріоритетних сегментів клієнтів та пропозиція їм удосконалених кредитних та розрахункових продуктів дозволили КРЕДОБАНКу розвиватися у минулому році набагато швидше за конкурентів. При цьому особливу увагу банк приділяв активізації кредитування, спрямовуючи ресурси як в реальний сектор економіки, так і на задоволення потреб приватних клієнтів у сфері іпотечного та автокредитування.
– Ми прагнемо бути для наших клієнтів справжнім партнером в бізнесі, – відзначає Дмитро Крепак. – Незважаючи на те, що у другій половині минулого року на українському фінансовому ринку неодноразово виникав дефіцит ліквідності, КРЕДОБАНК на відміну від цілого ряду інших банків не припиняв кредитування позичальників. В результаті за підсумками року обсяг портфелю кредитів, наданих юридичним особам, зріс на 15%, а портфель кредитів роздрібних позичальників збільшився відразу на 29%. Для порівняння – в цілому по банківській системі корпоративні кредити зросли лише на 5%, а роздрібні кредити четвертий рік поспіль продовжили скорочуватись.
У минулому році КРЕДОБАНК не лише активно кредитував, але й успішно збільшував свою ресурсну базу. Завдяки довірі корпоративних клієнтів та приватних вкладників депозитний портфель банку зріс на понад 230 мільйонів гривень, у тому числі дві третини приросту забезпечили вклади фізичних осіб. Цьому сприяло, зокрема, впровадження обслуговування депозитів в системі інтернет-банкінгу для фізичних осіб «КредоДайрект», що дозволяє вкладнику розмістити тимчасово вільні кошти на депозит під привабливу відсоткову ставку, не відвідуючи установу банку.