pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Не такий страшний податок на нерухомість, як його малюють

Податок на нерухоме майно торкнеться лише заможних

З 1 січня поточного року, набрала чинності стаття 265 Податкового кодексу України, яка регламентує порядок обчислення і сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Дана стаття визначає, що податок на нерухомість сплачують фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової нерухомості.
В країнах з високо розвинутою економікою, за даними Світового банку, податок на нерухомість становить 40-80% від платежів до місцевих бюджетів. Аналітики податкової підрахували, що завдяки нововведеному податку місцеві бюджети вже у 2013 році отримають близько 75 мільйонів гривень. Також, фахівці податкової запевняють, що переважна більшість українців від введення нового податку не зазнає додаткових фінансових витрат. Адже для фізичних осіб Податковим кодексом передбачено ряд пільг.
Відтак, не підлягають оподаткуванню: квартири, площа яких не перевищує 120 кв. м і житлові будинки площею до 250 кв. м., садові та дачні будинки, нерухомість, яка належить багатодітним та прийомним сім’ям, які виховують 3-х і більше дітей, гуртожитки, об’єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад, об’єкти житлової нерухомості, які розташовані в зонах відчуження та безумовного відселення.
Зазначається, що податок сплачуватиметься один раз на рік. До 1 липня 2013 року власники об’єктів житлової нерухомості, яка підлягає оподаткуванню, отримають податкові повідомлення-рішення про суму податку та платіжні реквізити. Згідно зазначеної статті ПКУ, податкове повідомлення-рішення громадянин повинен сплатити протягом 60 днів з дня вручення. За несвоєчасну сплату податку на нерухомість передбачені штрафні санкції.

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Похожие пресс-релизы