pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Податкова соціальна пільга на дітей

Знайте свої права – скористайтесь правом на податкову соціальну пільгу.

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС нагадує, що платники податку, які утримують двох чи більше дітей віком до 18 років, мають право на податкову соціальну пільгу у розмірі 100% суми пільги, яку визначено у пп. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу України у розрахунку на кожну таку дитину. При цьому, згідно із ст. 1 розділу ХІХ ПКУ до 31 грудня 2014 року для цілей застосування пп. 169.1.1 п. 169.1 ст.169 ПКУ податкова соціальна пільга надається в розмірі, що дорівнює 50 відсоткам розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року.
З метою більшої зрозумілості наведемо один із прикладів:
Сім’я складається з матері, батька та двох дітей. Для одного з батьків гранична сума доходів встановлюється виходячи з кількості дітей – по 1610 грн. на кожного, тобто 1610 грн. х 2 = 3220 грн. Таким чином, один із батьків може скористатися пільгою, якщо його заробітна плата буде не більшою від 3220 грн., а другий – якщо його дохід не перевищує 1610 грн.
Зустрічаються й такі не поодинокі випадки, коли платник податку перебуває у статусі «матері-одиначки», і має повне право претендувати на ПСП у розмірі, що дорівнює 150% суми пільги, визначеної пп. 169.1.1 п. 169.1 цієї статті (у 2013 р. – 860, 25 грн.) у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років.
Для застосування пільги одинока матір, яка має дитину (дітей) віком до 18 років, повинна подати наступні документи:
 заяву про застосування пільги;
 копію свідоцтва про народження дитини (дітей) або документ із зазначенням відомостей про батька дитини в Книзі реєстрації актів цивільного стану, чи документи, які підтверджують вік дитини (дітей), затверджені відповідним органом країни, в якій іноземна фізична особа – платник податку постійно проживала до прибуття в Україну;
 копію паспорта.
Податкова соціальна пільга починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право. Роботодавець відображає у податковій звітності всі випадки застосування або незастосування податкової соціальної пільги згідно з отриманими від платників податку заявами про застосування пільги.

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Похожие пресс-релизы