pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Фінансовий результат групи PKO Bank Polski за І півріччя 2013 року перевищив 1,5 мільярда злотих

За І півріччя прибутки фінансової групи PKO Bank Polski досягли рівня 1,53 млрд. злотих. Згідно з оприлюдненими підсумками роботи групи PKO Bank Polski за перші 6 місяців 2013 року, група втримала високу ефективність діяльності та фінансової дисципліни. У свою чергу, банк PKO Bank Polski S.A. продемонстрував зростання обсягів бізнес-операцій як за кредитами, так і за депозитами.
Відповідно до опублікованих результатів, консолідований фінансовий результат групи PKO Bank Polski в ІІ кварталі поточного року склав 752,8 мільйона злотих. Доходи групи від бізнес-діяльності за І півріччя 2013 року сягли рівня в 5 млрд. злотих. Ефективність групи залишилася на високому рівні – показники ROE (віддача на капітал) та ROA (віддача на активи) станом на кінець І півріччя склали відповідно 13,8% та 1,7%. Показник С/І (співвідношення витрат до доходів) станом на кінець червня склав 42,7% завдяки скороченню витрат на 1,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Група PKO Bank Polski також утримала високі показники капіталу – за І півріччя її консолідований показник платоспроможності склав 13,5%, а показник Core Tier (регулятивного капіталу) – 12,5%. PKO Bank Polski зберігає провідні позиції на ринку кредитів та депозитів: за перші 6 місяців 2013 року загальний обсяг виданих кредитів зріс на 3,7% – до 153,8 млрд. злотих, а загальний обсяг залучених депозитів клієнтів підвищився до157,9 млрд. злотих, або на 2% порівняно з рівнем на кінець 2012 року.
«PKO Bank Polski вирізняється на ринку дуже високою ефективністю діяльності, а також найбезпечнішою структурою депозитів порівняно з банками-конкурентами. Незважаючи на зниження відсоткових ставок, отриманий у першому півріччі прибуток є вищим за очікуваний, – говорить голова правління PKO Bank Polski Збіґнєв Яґелло. – Це сталося завдяки крокам з реалізації нової стратегії, спрямованим на зростання не відсоткових доходів. Ключовим елементом її реалізації стало придбання активів Nordea в Польщі. Окрім того, ми реалізуємо план, пов’язаний з розвитком bancassurance на базі Nordea Polska TunŻ, а також стратегічний платіжний альянс».
У рамках реалізації нової стратегії «Найкращий щоденно» PKO Bank Polski впровадив низку ініціатив у рамках ключових стратегічних проектів. Найважливішою з них є домовленість про придбання польських активів Nordea. Укладена 12 червня угода передбачає, що PKO Bank Polski купує Nordea Bank Polska, Nordea Finance Polska, Nordea Polska TunŻ разом з портфелем корпоративних кредитів найбільших національних компаній, що обслуговувалися безпосередньо продавцем, за загальну суму в 2,83 млрд. злотих. Планована операція створить бізнес-синергію в частині доходів і витрат та підвищить вартість групи для акціонерів.
PKO Bank Polski є лідером банківського сектору Польщі та найбільшим банком країни Це акціонерне товариство, акції якого мають найвищу вартість у вільному обігу. ПАТ «Кредобанк» є частиною групи PKO Bank Polski з 2004 року.

Похожие пресс-релизы