pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Розрахунки готівкою проводяться в розмірі не більше 150 тисяч гривень

Головне управління Міндоходів у м. Києві доводить до відома, що, згідно з вимогами Постанови Національного банку України від 06.06.2013 р. № 210 «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою» з 01.09.2013 р. готівкові розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) за товари (роботи, послуги) не мають перевищувати 150000 гривень. Фізичні особи між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, можуть розраховуватися готівкою в розмірі не більше 150000 гривень. Гранична сума розрахунків готівкою підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня залишається незмінною і становить 10000 гривень.
Крім того, Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні визначено, якщо готівкові платежі між підприємствами (підприємцями) та/або між підприємствами (підприємцями) та фізичними особами протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами перевищують граничну суму, то вони проводяться виключно в безготівковій формі через банки або небанківські фінансові установи, які в установленому законодавством порядку отримали ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку.
Кількість підприємств (підприємців) і фізичних осіб, з якими здійснюються розрахунки, протягом дня не обмежується.
Розрахунки за товари (роботи, послуги), вартість яких перевищує 150000 гривень, здійснюється фізичними особами в безготівковому порядку із застосуванням платіжних інструментів, які використовуються для ініціювання переказів, а також шляхом внесення готівкою для подальшого безготівкового зарахування коштів на поточні рахунки юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців - отримувачів коштів.
Розрахунки фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню в розмірі понад 150000 гривень, можуть здійснюватись, зокрема, шляхом:
- переказу коштів з поточного рахунку фізичної особи на поточний рахунок іншої фізичної особи;
- внесення та/або переказу коштів на окремий поточний рахунок нотаріуса, який відкривається на балансовому рахунку 2622 "Кошти в розрахунках фізичних осіб";
- відкриття вкладного (депозитного) рахунку на ім'я іншої фізичної особи на інших умовах їх повернення;
- застосування акредитивної форми розрахунків (покритого та безвідкличного акредитива).
Дотримання обмежень щодо суми готівкових розрахунків з фізичними особами, встановлених Постановою N 210, з 01.09.2013 є обов'язковим при проведенні будь-яких розрахунків за участю фізичних осіб незалежно від дати укладення договору, за яким вони здійснюються.
Таким чином, внесені зміни спрямовані на зменшення обсягів готівки в грошовому обороті, залучення коштів в економіку держави, активізацію безготівкових розрахунків і детінізацію ведення господарської діяльності.

Похожие пресс-релизы