pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

У 2013 СОС Дитячі Містечка святкують десяту річницю роботи в Україні

У 2013 СОС Дитячі Містечка святкують десяту річницю роботи в Україні і в центрі уваги, як завжди, діти: 14 Жовтня 100 дітей-учасників Програми СОС Дитячі Містечка у Києві та Київській області завітали до Музею Сучасної Науки і Техніки «Експериментаніум», де у повному розпорядженні дітей опинилися 300 інтерактивних експонатів, що демонструють закони фізики, а також численні оптичні ілюзії та головоломки.
Діти мали змогу побачити на власні очі різноманітні винаходи людства та цікаві природні явища: зблизька спостерігати мініатюрний торнадо, разом з друзями власноруч створити хмаринку. Після розваг на дітей очікував ще один подарунок: величезний іменинний торт.
Це свято стало можливим завдяки Спонсору: компанії Оріфлейм Україна, що плідно співпрацює з СОС Дитячими Містечками, надаючи допомогу проектам Укріплення сім ї (робота з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах) та Молодіжній Програмі (підготовка до самостійного життя та супровід молоді, яка вийшла з різних форм сімейного влаштування) у Києві та Київській області.
«Ми дуже раді, що маємо таких надійних друзів, як компанія «Оріфлейм», адже ми співпрацюємо задля українських дітей вже десять років поспіль, - відзначив у своєму виступі Регіональний Директор SOS Children`s Villages International Зденко Седлар.
Омбудсмен Юрій Павленко особисто привітав робітників організації та дітей на святі та на своїй сторінці у Фейсбук: « Давно знаю БФ "СОС Дитяче містечко", закладав капсулу на будівництві першого містечка у 2005 році. І ось сьогодні організація, яка допомогла створити сімейний затишок для 6000 дітей у Броварах, Києві, Луганську, яка вплинула на формування державної політики по відношенню до дітей-сиріт, святкує 10-річчя діяльності в Україні. Зі святом!»
На святкування завітали друзі СОС-Дитячих Містечок , серед яких були державні партнери, високоповажні Посли Австрії та Швеції та перші особи Торгової Місії Австрії, представники іноземних та вітчизняних компаній та приватні особи, представники доброчинних організацій, а також керівництво SOS Children`s Villages International та SOS Children`s Villages Швеції, що надають постійну підтримку організації з перших днів її роботи в Україні.
Гостям також не довелося нудьгувати у атмосфері дитячих веселощів, а призи благодійної лотереї, що їх надали Австрійські Авіалінії та отель Radisson Blue, стали додатковою окрасою свята.

ІНФОРМАЦІЯ
про комплексну програму підтримки сімей та захисту прав дітей
«СОС-дитяче містечко» у м. Київ та Київській області

Міжнародна благодійна організація “Благодійний Фонд «СОС Дитячі Містечка» реалізує комплексну програму підтримки сімей та захисту прав дітей у м. Київ та Київській області, метою якої є створення всіх необхідних умов для забезпечення права дитини на зростання у турботливому сімейному середовищі.
До програми включені наступні напрямки роботи:
- робота з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах
- організація прийомної сім’ї термінового влаштування
- створення та забезпечення діяльності об’єднання дитячих будинків сімейного типу
- супровід молоді, яка вийшла з різних форм сімейного влаштування
- впровадження міжнародних стандартів з захисту прав дітей
Послуги у програмі організовані таким чином, щоб ними могли користуватися як діти з ДБСТ, так і діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Робота з сім’ями у складних життєвих обставинах
Основний пріоритет в роботі МБО «Благодійний Фонд «СОС Дитяче Містечко» — збереження та зміцнення сімей, у яких діти з різних причин знаходяться в ситуації ризику щодо втрати батьківського піклування.
Сьогодні Фонд організовує роботу з сім’ями у складних життєвих обставинах в м. Києві та
м. Бровари. Метою проектів є надання допомоги сім’ям, таким чином, щоб вони могли подолати складні життєві обставини та самостійно піклуватися про своїх дітей. Сьогодні допомогу в програмі отримають 167 сімей (462 дітини). У 2012 році 74 сім’ї успішно вийшли з програми.
Прийомна сім’я термінового влаштування
З 2012 року у програмі розпочла роботу прийомна сім’я термінового влаштування. Прийомна сім’я термінового влаштування – це сім’я, яка приймає на короткий термін (від кількох днів до 6 місяців) від 1 до 4 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують догляду та захисту, надає їм комплекс послуг в залежності від їх потреб та сприяє поверненню їх в сімейне середовище.
Метою утворення прийомної сім'ї термінового влаштування є негайне забезпечення права дитини, яка опинилась в складних життєвих обставинах, на сімейне виховання на час подолання сімейної кризи або підготовки її до постійного влаштування в сімейні форми, попередження влаштування дітей до інтернатних закладів.
За час діяльності в сім’ю було влаштовано 5 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, 2 з них вже повернулися до своєї біологічної сім’ї, 1 дитина влаштована під опіку, 1 — до СОС прийомної сім’ї та ще 1 — готується до усиновлення.
Цей напрямок програми буде реалізовано у партнерстві з Броварською міською радою. На сьогоднішній день ця форма влаштування не передбачена національним законодавством але вже з 2008 року започаткована у м. Бровари на підставі Закону «Про місцеве самоврядування в Україні».

Об’єднання дитячих будинків сімейного типу
Одним з головних завдань Фонду в організації сімейних форм влаштування є — забезпечення турботливого сімейного оточення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з великих сімейних груп. До об’єднання дитячих будинків сімейного типу, які створені за участі Фонду увійшло 13 ДБСТ. Сьогодні у сім’ях виховується 72 дитини.
Для кожної сім’ї були створені умови для організації діяльності ДБСТ. У тимчасове користування надано споруду, меблі, побутову техніку та інше обладнання.
При організації діяльності ДБСТ особлива увага приділяється історії дитини, збереженню її родового коріння. Діти підтримують особисті контакти з батьками та іншими родичами, якщо це не суперечить їх інтересам і не заборонено рішенням суду.
При роботі з біологічними родичами велике значення приділяється можливості реінтергації дитини до її біологічної сім’ї. У програмі створені всі умови для підтримки батьків, які бажають поновити свої права.
Супровід молоді, яка вийшла з різних форм сімейного влаштування
Сьогодні одним з актуальних завдань програми є супровід молоді, яка виходить з сімейних форм влаштування та потребує підготовки для подальшого самостійного проживання. У 2012-2013 році до молодіжної програми увійшло 16 підлітків, які готуються до виходу
з-під опіки.
Серед завдань молодіжної програми – допомога підліткам при набутті додаткових соціальних та життєвих знань і навичок, профорієнтація і вибір професії, формування особистісних і професійних якостей, які сприяють працевлаштуванню/адаптації у трудовому колективі, формуванню відповідаль¬ності за себе і своє життя, розвиток навичок самостійного життя тощо. Також для них планується організація підтримки з напівсамостійного проживання та однорічного супроводу на першому робочому місці.
Впровадження міжнародних стандартів з захисту прав дітей є обов’язковою вимогою до кожного з напрямків програми. Діти та їх батьки, батьки-вихователі, співробітники програми та залучені спеціалісти готуються до використання стандартів в своїй роботі та спільно будують систему попередження жорстокого поводження з дітьми.

Похожие пресс-релизы