pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Щодо порядку застосування електронних замків з функцією GPS-GSM навігації

Щодо порядку застосування електронних замків з функцією GPS-GSM навігації
З метою ефективного і якісного контролю за транзитним переміщенням товарів та транспортних засобів митною територією України, з липня 2013 року органи доходів і зборів почали застосовувати електронні замки з функцією GPS-GSM навігації (електронні замки, далі – ЕЗ) відповідно до вимог наказу Міністерства фінансів України від 03.12.2012 № 1266 «Про затвердження Порядку використання електронних замків з функцією GPS-GSM навігації».
Даний проект проходить в рамках реалізації бюджетної програми «Впровадження системи захисту транзитних переміщень», головна мета якої – захист внутрішнього ринку України.
Електронний замок з функцією GPS-GSM навігації – багаторазовий інформаційно-телекомунікаційний засіб, який застосовується для забезпечення ідентифікації товарів під час здійснення їх переміщення митною територією України відповідно до статті 326 Митного кодексу України (далі - Кодекс) та є складовою частиною системи захисту транзитних переміщень.
Відповідно до вимог частини 1 статті 93 Кодексу товари, транспортні засоби комерційного призначення, що переміщуються у митному режимі транзиту, повинні:
1) перебувати у незмінному стані, крім природних змін їх якісних та/або кількісних характеристик за нормальних умов транспортування і зберігання;
2) не використовуватися з жодною іншою метою, крім транзиту;
3) бути доставленими у митний орган призначення до закінчення строку, визначеного статтею 95 Кодексу;
4) мати неушкоджені засоби забезпечення ідентифікації у разі їх застосування.
Слід зазначити, що особа, яка приймає товари до перевезення, бере на себе зобов’язання про збереження ЕЗ та доставку його до митниці призначення, що засвідчується підписом у Акті приймання – передачі відповідного ЕЗ.

Обов'язок перевірити цілісність та відповідність накладених на вантажний відсік транспортного засобу комерційного призначення (вантажне місце), контейнер, цистерну, інше пристосування засобів забезпечення ідентифікації при надходженні їх у органи доходів і зборів призначення та засвідчити результати такої перевірки у митних деклараціях чи документах контролю за переміщенням товарів шляхом вчинення відповідних записів, покладається на посадових осіб органів доходів і зборів призначення Порядком виконання митних формальностей при здійсненні транзитних переміщень, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 09.10.2012 N 1066, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 19.12.2012 за N 2120/22432, а також пунктом 4 розділу II Порядку заповнення митних декларацій на бланку єдиного адміністративного документа, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.05.2012 N 651, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14.08.2012 за N 1372/21684.
Відповідно до частини третьої статті 318 Кодексу митний контроль передбачає виконання органами доходів і зборів мінімуму митних формальностей, необхідних для забезпечення додержання законодавства України з питань державної митної справи.
Відповідно до частини четвертої статті 318 Кодексу митний контроль товарів, транспортних засобів у пунктах пропуску через державний кордон України здійснюється відповідно до типових технологічних схем митного контролю, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.
Враховуючи норми статті 320 Кодексу та постанови Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 N 451 "Питання пропуску через державний кордон осіб, автомобільних, водних, залізничних та повітряних транспортних засобів перевізників і товарів, що переміщуються ними", перевірка цілісності та відповідності накладених засобів забезпечення ідентифікації при надходженні товарів до митних органів призначення може здійснюватися посадовими особами органів доходів і зборів документально або безпосередньо у випадках прийняття рішення про проведення митного огляду (переогляду) транспортних засобів і товарів.
Відповідно до частини 5 статті 326 Кодексу засоби забезпечення ідентифікації можуть змінюватись чи знищуватись тільки органами доходів і зборів або з їх дозволу іншими органами.
Таким чином, для забезпечення додержання законодавства України з питань державної митної справи та міжнародних договорів України, організація проведення перевірки стану та відповідності накладених засобів забезпечення ідентифікації при надходженні товарів до митних органів призначення покладається на органи доходів і зборів України.

Похожие пресс-релизы