pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

МО «Козацтво України» на міжнародній конференції ініціювало відзначення 1155-річчя державності Русі-України

12 грудня 2013 р. в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Ґенеза та історичні етапи українського державного та церковного будівництва», присвячена 1150-річчю заснування в 860-ті роки первісної Київської (Руської) Митрополії за часів першого київського князя-християнина Оскольда.

Конференцію проведено з благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира, Предстоятеля Української Православної Церкви. Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Українська Православна Церква, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Уповноважений УПЦ з питань освіти і науки, Міжнародна академія богословських наук, Лагадська Єпархія Елладської Православної Церкви, Михаловська Єпархія Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, Православний богословський факультет Пряшівського університету (Словаччина), Ужгородська українська богословська академія ім. св. Кирила і Мефодія УПЦ, Карпатський університет ім. Августина Волошина. У заході взяло участь понад 90 науковців, представників церковних та громадських установ і організацій з України, Росії, Греції, Словаччини, Чехії, Польщі, Білорусі.

У роботі конференції, окрім наукових та церковних діячів, взяли участь представники козацтва України. Зокрема, при відкритті конференції з вітальним словом перед учасниками заходу виступив Валентин Соколовський – генерал армії, Верховний Отаман МО «Козацтво України», Голова ВГО «Козацька територіальна оборона України», Президент Всеукраїнської федерації козацького двобою, майстер спорту СРСР, заслужений економіст України, президент Компанії «ЗовнішЕкспоБізнес», член-кореспондент Міжнародної академії інформатизації при ООН та Української академії наук, лауреат «Міжнародної премії Сократа» (Оксфорд, Великобританія).

Як наголосив у своїй доповіді Валентин Соколовський, «чи не найбільше не пощастило українцям зі збереженням пам’яті про Великого князя Київського Оскольда, який першим запалив вогонь святої православної віри у землях Священної Київської Русі-України, першим вивів її на рівень міжнародного визнання та рівноправних міждержавних дипломатичних відносин. Це він першим, іще понад 1150 років тому визначив її європейсько-християнський шлях розвитку, інтегрував її до складу співдружності тогочасних європейських християнських країн і навіть прийняв за це у 882 році мученицьку смерть від північних новгородсько-варязьких загарбників-язичників, які намагалися штучно зупинити природній процес духовно-історичного розвитку та самовизначення Київської Русі-України».

Привертаючи увагу до актуальності і важливості відновлення духовно-історичної пам’яті про князя Оскольда в сучасній Україні, Верховний отаман МО «Козацтво України» відзначив, що «через 1150 років Україна вкотре стоїть перед цивілізаційним вибором. І знову, як і 1150 років тому, наш народ розділений на різні ворогуючі табори, які ладні запросити до України чужинців, аби вони правили нашою землею. І у такому, здавалося б затьмареному стані, постать святого князя-мученика Оскольда Київського стає для нас особливо дорогою і важливою. Адже він, як та путьова зірка у нічній темряві, з Небосхилу вказує нам шлях до дійсного духовного відродження, самопізнання та оновлення, навернення до власних тисячолітніх духовно-національних першоджерел».

Наголосивши на потребі продовжувати те, що започаткували іще давньоруські «отці-попередники», такі як князь Оскольд, княгиня Ольга, князі Володимир Великий, Ярослав Мудрий, Святослав Ярославич, Володимир Мономах та інші, Валентин Соколовський відзначив, що «вони всі свої сили і життя покладали на те, щоби стольний Київ був духовним центром європейської християнської цивілізації. Сьогодні перед Україною знову розкривається схожа перспектива, а вся Європа із захопленням спостерігає мирну молитву українців у центрі Києва. Це і є місія, покликання України-Русі та Києва, як “другого Єрусалиму”».

Говорячи про роль і значення князя Оскольда, лідер МО «Козацтво України» звернув увагу присутніх, що у 2015-му році сповнюється визначна дата у вітчизняній історії – 1155-річчя від часу походу Оскольда на Константинополь та першого міжнародного визнання державності Київської Русі.

Як відомо, саме з походу князя Оскольда на Царгород у 860 році давньоруський літописець виводить початок Київської Русі, її державності, міжнародного визнання та початку її поступової християнізації.

У зв’язку із цим Верховний отаман МО «Козацтво України» Валентин Соколовський звернувся до присутніх науковців, церковних та громадських діячів з наступними пропозиціями:

I. Оскільки у 2015-му році сповнюється визначна дата в історії державності України-Русі – 1155-річчя від часу походу русів на Константинополь (15 червня 860 р.) та міжнародного визнання державності Київської Русі, ініціювати відзначення цього ювілею у 2015 році на загальнонаціональному рівні.
II. Враховуючи важливе історичне, політичне та культурне значення походу 860 р., отримання за результатами мирних переговорів міжнародного дипломатичного визнання Київської Русі як самостійної держави та початку її християнізації, запропонувати оголосити 15 червня (день облоги русами Константинополя) пам’ятною датою нашої вітчизняної історії, що послужила початком міжнародного визнання державності первісної Київської Русі.
III. Звернутись від імені учасників конференції до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України з пропозицією про відзначення у 2015 р. ювілею 1155-річчя від часу походу русів на Константинополь, міжнародного визнання державності Київської Русі та початку її християнізації, на загальнонаціональному рівні.
IV. Ініціювати встановлення у м.Києві пам’ятника князю Оскольду та перейменування однієї з вулиць Києва на честь князя Оскольда Київського, зробивши відповідні звернення до Київміськради та Київміськдержадміністрації.
V. Ініціювати видання наукових досліджень, присвячених означеному ювілею.

Зі свого боку Валентин Соколовський запевнив, що очолювані ним міжнародна організація «Козацтво України» та всеукраїнське об’єднання «Козацька територіальна оборона України» всіляко підтримуватимуть такі ініціативи і заходи з відродження національної пам’яті, традицій та видатних діячів, серед яких чільне місце повинно належати Великому князю Оскольду Київському.

Похожие пресс-релизы