pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Представники козацтва та богословської академії УПЦ домовились про співпрацю

У Києві в центральному офісі МО «Козацтво України» відбулася зустріч Верховного Отамана МО «Козацтво України», Головнокомандувача ВГО «Козацька територіальна оборона України», Президента Всеукраїнської федерації козацького двобою, генерала козацтва Валентина Соколовського з Архімандритом Віктором (Бедь) – президентом Міжнародної академії богословських наук, ректором Ужгородської української богословської академії ім. св. Кирила і Мефодія УПЦ, президентом Карпатського університету ім. Августина Волошина, Уповноваженим УПЦ з питань вищої освіти і науки, професором, доктором богословських, філософських та юридичних наук.
Під час зустрічі сторони обговорили питання налагодження співпраці. Зокрема, обговорено ідею підписання Угоди про співпрацю між МО «Козацтво України», ВГО «Козацька територіальна оборона України» та Всеукраїнською федерацією козацького двобою – з однієї сторони, та Міжнародною академією богословських наук, Ужгородською українською богословською академією, Карпатським університетом імені Августина Волошина та Ужгородською Федерацією єдиноборств – з іншої сторони.
В рамках налагодження такої співпраці Валентин Соколовський запропонував спільно провести у березні-квітні 2014 р. науково-практичну конференцію на тему «Роль козацтва в духовно-культурному та морально-етичному розвитку України» за участі науковців, представників козацьких об’єднань, церковних та громадських діячів. За підсумками роботи такої конференції запропоновано спільно звернутись до Президента України, Кабінету міністрів, міністерств науки і освіти, культури, молоді та спорту щодо потреби відновлення державної політики розвитку козацтва, духовно-патріотичного виховання молоді, запровадження в школах відповідних програм козацько-патріотичного навчання дітей тощо.
Також під час зустрічі сторони обговорили ідею спільного створення на базі МО «Козацтво України» та Міжнародної академії богословських наук науково-інформаційного центру з історії та розвитку українського козацтва.
Окремо учасники зустрічі обговорили питання залучення Ужгородської Федерації єдиноборств, що діє при Карпатському університету імені Августина Волошина, до Всеукраїнської федерації козацького двобою з метою відродження серед студентів вузу козацьких бойових мистецтв та духовно-патріотичного виховання молоді. В рамках такої співпраці намічено провести відповідний турнір та інші спільні заходи спортивно-виховного характеру.
Ознайомивши архімандрита Віктора (Бедь) із видавничими проектами МО «Козацтво України», Верховний отаман Валентин Соколовський запропонував духовному отцю увійти до складу редколегії часопису «Козацька Україна», видання якого розпочнеться на початку 2014 року. У свою чергу президент Міжнародної академії богословських наук архімандрит Віктор подякував за пропозицію, наголосивши, що він сприймає за честь бути запрошеним до складу редколегії видання, яке одним зі своїх основних завдань бачить відродження духовних традицій українського козацтва.
На завершення сторони ще раз наголосили на важливості та актуальності поглиблення співпраці між козацтвом та Православною Церквою, зокрема із вищими богословськими навчальними закладами, з метою відродження справжніх українських духовно-національних традицій, які не мислимі без багатої істороично-культурної спадщини українського козацтва.
З боку МО «Козацтво України» у зустрічі, окрім Верховного отамана Валентина Соколовського, також взяли участь почесний Верховний отаман ВГО «Козацька територіальна оборона», історик і письменник Віктор Сєдих, начальник Генеральної канцелярії козацтва Петро Чорновіл, отаман екологічної служби, доктор сільськогосподарських наук, головний науковий співробітник Інституту НААН, академік Європейської академії природничих наук, професор Едуард Дегодюк, отаман інформаційної служби, заслужений журналіст України, колишній перший віце-президент та головний редактор Національної радіокомпанії України Валерій Колінько, президент «Фонду відродження козацтва в Україні» Руслан Соколовський, помічник Верховного Отамана Микола Нємцев.

Прес-служба
МО «Козацтво України» та
ВГО «Козацька територіальна оборона України»

Похожие пресс-релизы