При проведенні ПТО ПАТ «Дніпрогаз» виявлено понад 1 тисячу порушень у роботі газових приладів

З початку 2014 року спеціалісти ПАТ «Дніпрогаз» провели близько 64 тисяч перевірок газового обладнання. В ході планового технічного обстеження (ПТО) було виявлено понад 1 тисячу порушень, з яких 50% – через самовільну заміну та втручання у роботу газових приладів.
Працівники газового господарства постійно перевіряють стан газового обладнання у споживачів. При виявленні несправностей вони вимушені відключати газ, аби не допустити нещасних випадків. Слід зазначити, що про проведення планового обстеження газових приладів абонентів інформують заздалегідь. Дуже важливо, щоб під час ПТО спеціалісти ПАТ «Дніпрогаз» могли отримати доступ до газових приладів. З початку року зареєстровано 43,5 тисячі фактів недопуску до об’єктів через відсутність мешканців, понад 4,8 тисячі абонентів відмовились від обстеження газових приладів.
«Люди наражають себе на небезпеку через несправність автоматики газового обладнання, втручання в роботу димових та вентиляційних каналів, і, як наслідок, відсутність тяги та використання морально застарілого обладнання», – пояснює перший заступник Голови правління – головний інженер ПАТ «Дніпрогаз» Юрій Безпрозваний. – «Ми закликаємо наших абонентів до заощадливого та безпечного використання газу. Адже через одного необачного власника квартири можуть постраждати і сусіди».
Окрім самовільної заміни газових приладів, спеціалістами газового господарства зафіксовано чимало порушень, пов’язаних з несправною автоматикою безпеки, переплануванням кухонь, використанням несертифікованих димовідвідних труб, встановленням електричних витяжок у вентиляційних каналах, наявністю різьбових з’єднань тощо.
На сьогоднішній день на обслуговуванні ПАТ «Дніпрогаз» знаходиться понад 400 тисяч газифікованих квартир та будинків, у яких розміщено: 444,8 тисячі газових плит, 98,2 тисяч проточних газових водонагрівачів, 146,7 тисяч опалювальних газових котлів.
Їх обслуговування здійснюється на підставі «Положення про технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків, громадських будинків, підприємств побутового та комунального призначення». Відповідно до вказаного Положення квартири та будинки, в яких працюють лише газові плити, підлягають перевірці 1 раз на 3 роки. В помешканнях, де працює більше газових приладів (колонки, котли, печі та конвектори), перевірка повинна виконуватися щороку. При цьому перевіряється технічний стан газових приладів, наявність тяги у димових та вентиляційних каналах, усуваються витоки газу та інше.
ДОВІДКА:
Публічне акціонерне товариство «Дніпрогаз» забезпечує природним газом місто Дніпропетровськ і Дніпропетровський район. Щорічно підприємство транспортує понад 1,4 мільярди кубометрів газу.
Система газопостачання Дніпропетровська - це понад 6,9 тисяч км розподільних газопроводів. Споживачами ПАТ «Дніпрогаз» є більше 402 тисяч сімей Дніпропетровська, близько 3,5 тисяч комунально-побутових об'єктів, 167 бюджетних установ, 361 промислове підприємство. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші.
ПАТ «Дніпрогаз» є одним з найбільших роботодавців Дніпропетровська. Штат підприємства налічує близько 2000 чоловік.