«Київстар» та Львівська міська рада презентували інформаційну панораму Львова

Відтепер з вежі львівської Ратуші можна не лише милуватися старовинним містом. Чотири інформаційні панелі із краєвидами Львова, що відкриваються з усіх сторін оглядового майданчику, допоможуть легко знайти визначні архітектурні та історичні пам’ятки столиці Галичини. Урочисте відкриття інформаційної панорами відбулося 25 червня. Ініціаторами проекту стали Львівська міська рада та національний телеком-оператором «Київстар».
Нову панораму було відкрито в рамках проекту «Туристичне ознакування Львова», який має на меті допомогти львів’янам та гостям міста дізнатися більше про визначні будівлі Львова. Протягом 2012 – 2013 років на львівських кам’яницях було встановлено 35 туристично-інформаційних таблиць єдиного зразка з короткою інформацією про пам’ятку українською та англійською мовами. Найближчим часом планується встановлення ще 9 таких інформаційних табличок.
Під час відкриття Андрій Москаленко, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради, підкреслив своєчасність реалізації проекту: «У такий непростий для країни час люди менше виїжджають закордон, тож у Львові побільшало туристів з різних куточків України. Тому для міста Лева такі проекти, як ця панорама, є дуже важливими, адже вони розвивають галузь ділової гостинності».
Лілія Бережанська, директор ЛКНП «Центр розвитку туризму міста Львова»: «Створення цієї панорами – це частина великого проекту розвитку туристичної галузі у Львові. «Туристичне ознакування Львова» – ще один крок до створення повноцінної туристичної інфраструктури, якою зможе користуватися кожен гість міста, турист, львів'янин, і яка є абсолютно необхідною умовою для підвищення туристичної привабливості українських міст. У багатьох містах Європи є такі панорами, тепер вона є і у Львові – на оновленій, відреставрованій вежі львівської Ратуші».
Проект «Туристичне ознакування Львова» здійснювався за спільною ініціативою управління туризму Львівської міської ради та компанії «Київстар», підтриманою та затвердженою рішенням Львівського виконкому. Він є продовженням системної роботи, яку було розпочато у 2009 році проектом «Створення туристично-інформаційної інфраструктури Львова», що був здійснений у рамках Програми добросусідства TACIS «Польща-Білорусь-Україна».
Як компанія, заснована українцями для українців, «Київстар» постійно бере активну участь у соціальному та громадському житті міст рідної країни. У рамках програми «Поділіться любов’ю до України», започаткованої у 2012 році, в багатьох містах країни з’явилися нові цікаві арт-об’єкти. Так, у Запоріжжі з’явилася арт-алея «Запоріжжя – місто, що надихає», присвячена головним історичним подіям і визначним пам’яткам міста, в Одесі з’явилося «Закохане серце», яке стало найпопулярнішим місцем для розміщення «замочків кохання», в Кіровограді було встановлено арт-інсталяцію «Відкрите серце» – символ любові до рідного міста і Україні, символ Івано-Франківська – міська Ратуша – засвітився кольоровими вогнями завдяки ілюмінації, яку до 350-річного ювілею міста подарував «Київстар». У Львові завдяки підтримці компанії було відновлено «Квітковий годинник» біля Митної площі та відкрито першу чергу проекту «Туристичне ознакування Львова». У 2013 році компанія подарувала Дніпропетровську «Міст закоханих» та відкрила у вересні арт-інсталяцію «Цінності, перевірені часом» у Маріуполі.
За додатковою інформацією звертайтеся: [email protected] , www.kyivstar.ua