pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

«Київстар» у 2 кварталі 2014 року: 85% ріст обсягів мобільного інтернету, зниження витрат клієнтів, інвестиції в мережу

6 серпня 2014 р.

м. Київ

«Київстар» у 2 кварталі 2014 року: 85% ріст обсягів мобільного інтернету, зниження витрат клієнтів, інвестиції в мережу

«Київстар» в 2 кварталі 2014 року. зосередився на вдосконаленні досвіду клієнтів та якості мережі. На фоні несприятливої макроекономічної ситуації оператор запроваджує нові пропозиції для оптимізації витрат клієнтів та інвестує в якість послуг. Завдяки цьому абоненти збільшили використання голосових послуг на 4%, а обсяги мобільного інтернету зросли на 85%. При цьому, середній рахунок клієнта зменшився на 2%. Інвестиції у розвиток інфраструктури склали 354 млн грн. Оператор сплатив державі майже 1 млрд грн податків та зборів. Доходи компанії склали 3 млрд грн, операційний прибуток (EBITDA) – 1,349 млрд грн.

I. ДОХОДИ
Чистий дохід «Київстар» у 2 кварталі 2014 року склав 3 млрд грн. Сегмент мобільного зв’язку приніс компанії 2,8 млрд грн доходу, на 6% менше, ніж у 2 кварталі 2013 року. А доходи від фіксованого сегменту зросли на 6% – до 280 млн грн. На результати кварталу вплинуло зменшення абонентами щомісячних витрат – на 2% в мобільному зв’язку, і на 5% – в фіксованому інтернеті, завдяки вибору більш дешевих пакетних тарифів. В Україні немає масового доступу до технологій 3G і 4G, проникнення послуг мобільного зв’язку перевищило 133%, відсутні нові драйвери росту. Це має негативний вплив на ринок і стримує інвестиції у подальший розвиток телекомунікацій.

II. Послуги інтернету – стрімкий ріст
На тлі стагнації ринку мобільного зв’язку активно розвивається широкосмуговий інтернет для домогосподарств. Кількість сімей, які користуються послугою «Домашній Інтернет» від «Київстар», досягла 790 тисяч. Дохід від цього бізнесу склав 111 млн грн, ріст – 10%. У 2 кварталі 2014 року оператор запустив нову лінійку тарифів – практично в кожному місті, де надається послуга, відтепер діє свій тарифний план, який максимально враховує ринкову ситуацію і купівельну спроможність. Крім того, збільшено майже втричі мінімальну швидкість передачі даних. Завдяки цьому клієнти «Домашнього Інтернету» змогли зменшити витрати (середній рахунок скоротився на 5%) і отримати послугу вищої якості. Триває зростання в мобільному інтернеті. Завдяки відміні помегабайтної плати, запровадженню нових тарифних пропозицій абоненти збільшили використання трафіку на 85% – до 3,2 тис ТБ. Мобільним інтернетом в 2 кварталі 2014 року користувалось майже 44% абонентської бази. Кількість смартфонів у мережі зросла на 54%, до 5,6 млн. Це є позитивним індикатором готовності споживачів до послуг 3G і 4G, на які очікує телеком-ринок України.

III. Клієнти оптимізують витрати
Тарифна лінійка «Вільний Київстар», яку запровадив оператор в 2 кварталі 2014 року, дозволила збільшити обсяги споживання послуг з урахуванням споживчого профілю клієнта. В нових тарифах абоненти використовують голосових послуг на 16% більше, ніж абоненти інших комерційних пропозицій, і на 69% більше обсягів інтернету. Також вони отримують 20% знижки за умови внесення передплати за тиждень. У цілому новими тарифами вже користується понад 2,5 млн абонентів.

Нові можливості з’явились і для клієнтів міжнародного роумінгу. Так, запроваджено нову послугу «Вільний роумінг» – надання знижок на послуги зв’язку в різних країнах. Тепер абонентам не потрібно всякий раз шукати інформацію про те, як заощадити в роумінгу. При підключенні послуги «Вільний роумінг» автоматично відбувається реєстрація абонентів саме у тих мережах за кордоном, де діють знижки на голосові послуги та інтернет. Завдяки цій послузі використання голосового трафіку в міжнародному роумінгу виросло на 46%, а мобільного інтернету – на 200%.

IV. Інноваційні послуги – новий тренд
У 2 кварталі 2014 року «Київстар» продовжував розвивати послуги цифрового контенту та мультимедіа – ними скористалось майже 4 млн абонентів. Успішно розвиваються послуги мобільних додатків – Smart.kyivstar. Нею постійно користується понад 60 тисяч клієнтів. А безкоштовними медичними додатками компанії «Добре бачу», «Перша мобільна допомога», тощо скористалось майже 80 тисяч клієнтів.

V. ОПЕРАЦІЙНИЙ ПРИБУТОК І ВИТРАТИ
Операційний прибуток EBITDA у 2 кварталі 2014 року склав 1,349 млрд грн при маржі 44,5%. Серед факторів, що вплинули на цей показник – збільшення майже удвічі плати за використання радіочастотного ресурсу, зростання на 15% тарифів на електроенергію, і зниженням доходів від послуг мобільного зв’язку через вибір абонентами більш економних пропозицій. У 2 кварталі 2014 року «Київстар» продовжив роботу із оптимізації бізнес-процесів, мета якої – спрощення бізнес-процедур і покращення клієнтського досвіду.

VI. ІНВЕСТИЦІЇ У РОЗВИТОК, СПЛАТА ПОДАТКІВ
З метою подальшого удосконалення мережі, забезпечення послуг найвищої якості, в 2 кварталі 2014 року було інвестовано понад 354 млн грн в якість мережі, її підготовку до запровадження нових технологій 3G і 4G. Також, у звітний період компанія перерахувала до бюджету України майже 1 млрд гривень податків та зборів.

Довідка про «Київстар»

«Київстар» – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій. Послугами оператора користується понад 25 млн клієнтів мобільного зв’язку і близько 800 тис. – широкосмугового інтернету.
Акціонери «Київстар» – міжнародна група VimpelCom Ltd. (Нідерланди), володіє телекомунікаційними активами у країнах СНД, Європи, Азії, Африки та Північної Америки. Акції компанії знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.
Мобільна мережа «Київстар» – одна з найкращих у Європі, і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських та річкових узбереж.
Волоконно-оптична мережа «Київстар» для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 46 тисяч кілометрів, і ємність зовнішніх каналів понад 620 Гбіт/с. Оператор надає послуги міжнародного роумінгу в 195 країнах на 5 континентах.
«Київстар» понад 16 років працює в Україні, і є найбільшим платником податків, а також одним з найкращих роботодавців і соціально відповідальною компанією.

За додатковою інформацією звертайтеся: [email protected] www.kyivstar.ua

Похожие пресс-релизы