pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Позиція провідних телеком-операторів: ліцензування 3G має бути одночасним для всіх учасників ринку і враховувати інтереси держав

Понад 95% абонентів мобільного зв’язку України майже 10 років не можуть отримати доступу до послуг 3 і 4G. Попри усі зусилля операторів, державна бюрократична машина залишається непохитною, а Україна – на узбіччі технологічного розвитку. Вихід з цієї ситуації – невідкладне ліцензування усього наявного діапазону для послуг UMTS, і проведення конкурсу одночасно на три ліцензії.

Станом на 2014 рік Україна так і не здолала технологічного відставання, яке почалось ще в середині 2000-их років. За технологічним розвитком і асортиментом телеком-послуг – наша країна найвідсталіша в Європі. Через відсутність масового доступу до нових поколінь зв’язку ринок деградує, зменшуються інвестиції, унеможливлюється розвиток нових послуг.

Протягом 15 років ринок інформаційно-телекомунікаційних технологій формував понад 5% сукупного ВВП країни. Останні роки відповідна цифра зменшилась майже до 3%, оскільки, не маючи можливостей розвитку ринок увійшов до стагнаційних параметрів. Українська економіка недоотримує мільярди прямих інвестицій, а бюджет – величезні суми податків.

Так, лише за попередніми оцінками, сукупні інвестиції операторів мобільного зв’язку, в разі отримання ліцензій на 3G, можуть скласти близько 9 млрд. грн. протягом трьох років. При належних регуляторних та інвестиційних умовах, в найкоротші терміни, від 6 до 12 місяців, силами трьох провідних операторів можливо побудувати та ввести в експлуатацію сучасні мережі високошвидкісної передачі даних для повсюдного швидкісного доступу до мережі Інтернет. За експертними оцінками, у трирічній перспективі відповідними послугами зможуть скористатись більше 10-ти мільйонів абонентів.

Нажаль, попри всі зусилля і аргументи операторів, абонентів і суспільства, державна бюрократична машина залишається непохитною: конкурс на частоти 3G знову під загрозою зриву, операторам пропонують «розіграти» одну ліцензію, а інші – відтермінувати до 2018 року. При цьому ставиться під загрозу процес переоснащення української армії сучасними радіо-технічними засобами зв’язку, що не може чекати три роки.

Телеком оператори звертають увагу суспільства на важливі питання щодо ліцензування частот 3 і 4G:
- Видача лише однієї ліцензії, і відтермінування конкурсу на дві інші ліцензії до 2018 року – це позбавлення держави як мінімум 2-3 млрд. грн. відрахувань до бюджету, які країна могла б отримати як плату за частоти, вже у 2014 році.
- Українська армія потребує термінового фінансування для переоснащення новітніми засобами радіо зв’язку. Отримати такі кошти армія зможе у випадку, якщо буде проведено конкурс одночасно на три ліцензії, і вартість таких ліцензій буде включати фінансування робіт з конверсії.
- Стандарт 3G застаріває, і в 2018 році вже може не зацікавити інвесторів, отже держава не збере тих коштів, на які розраховує.

Телеком-оператори України вважають, що ринок телекомунікацій здатний відродитись за умови, якщо всі 55 млн. абонентів мобільного зв’язку, всі підприємства, державні та муніципальні органи влади отримають доступ до послуг 3 і 4G. Забезпечити швидко максимально широке національне покриття мережами нових поколінь зв’язку можливо лише спільними зусиллями трьох ключових гравців телеком-ринку. Будь-яка форма «монополізму» на послуги 3G лише законсервує стагнацію на телеком-ринку.

Тому конкурс має проводитись одразу на три ліцензії. А усі процеси, пов’язані із проведенням конкурсу, мають відбуватись максимально відкрито, прозоро і зрозуміло для суспільства, і враховувати інтереси держави.

У складний для держави час компанії зв’язку є і залишаються надійними партнерами країни, забезпечуючи бюджет стабільними відрахуваннями, а населення – якісним доступними засобами комунікацій. Сьогодні в держави та Уряду є достатньо можливостей та важелів впливу для того, щоб прийняти зважене рішення щодо проведення конкурсу одразу на всі три ліцензії 3G. Таке рішення вже у 2015 році надало б суттєвий імпульс для подальшого розвитку індустрії зв’язку та залучення прямих іноземних інвестицій.

За додатковою інформацію просимо звертатись:

- Прес-служба «Київстар»: [email protected]
- Прес-служба «МТС Україна»: [email protected]

Похожие пресс-релизы