pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

ПАТ «Дніпропетровськгаз» повідомляє про зміну норм споживання природного газу

З 1 жовтня встановлено нові норми споживання природного газу для побутових споживачів природного газу, в помешканнях яких не встановлені газові лічильники.
Норми споживання змінюються згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».
З 1 жовтня 2014 року для побутових споживачів усіх категорій, у тому числі, що отримують державні пільги та субсидії на оплату ЖКП та не мають засобів обліку газу, встановлено такі норми:
- плита газова за наявності централізованого гарячого водопостачання - 6 кубометрів на людину в місяць (раніше - 9,8). Розмір оплати за послугу тепер складатиме 7,794 гривні з людини на місяць (раніше - 12,7302 гривні);
- плита газова при відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 9 кубометрів на людину в місяць (раніше - 18,3). Тариф становитиме 11,691 гривні (раніше - 23,7717 гривні);
- плита газова і водонагрівач - 18 кубометрів на людину в місяць (раніше - 23,6). Тариф - 23,382 гривні (раніше - 30,6564 гривні).
«Таким чином, для цих споживачів розмір оплати за послуги знизиться на 39%, 51% і 24% відповідно», - зазначили в прес-службі компанії. - Тобто, якщо раніше споживач газу, у якого не встановлено лічильник, сплачував щомісячно за використання газу для приготування їжі та підігріву води за 23,6 м3 на одну особу, то з 1 жовтня він платитиме лише за 18 м3 газу. Якщо взяти найнижчий з діючих на сьогодні тариф на газ для побутових споживачів у розмірі 1,197 грн. за 1 м3 газу, то можна порахувати, що місячний платіж з плитою та водонагрівачем зменшиться з 28,3 грн. до 21,55 грн. за кожну особу.»
Зазначимо, що у разі використання природного газу для індивідуального опалення норматив для споживачів у Дніпропетровській області, яким держава надає пільги та встановлює субсидії, з 1 жовтня також знизився і становить:
- індивідуальні житлові будинки – 6,874 кубометрів газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період;
- багатоквартирні житлові будинки – 3,255 кубометрів газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період.
Норма споживання газу на індивідуальне опалення для сімей, які не мають пільг і не користуються субсидією, не зміниться і в місяць опалювального сезону становитиме 11 м3 на 1 м2 площі.
На жаль, зменшення норм не означає реальної економії газу. До моменту зміни норм усі споживачі України, які не мають лічильників, за нормами оплачували 1,13 млрд. куб. м газу, то після – вони оплачуватимуть лише 694 млн. куб. м газу. Зрозуміло, що такі споживачі будуть використовувати газ у тих же обсягах, як і раніше, але платитимуть вони значно менше. А різниця в 440 млн. куб. м газу ляже на плечі газорозподільчих компаній.

Похожие пресс-релизы