pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

З 1 жовтня 2014 року виплати пільговикам за використаний газ зменшились після введення нових норм

Клієнтам ПАТ «Дніпропетровськгаз», які мають пільги і субсидії, а це 31% від усіх побутових споживачів газу компанії, держава компенсуватиме вартість газу в межах нових норм, які зменшені в 1,5-2 рази. Ці норми споживання змінились з 1 жовтня цього року згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».

«Такі зміни у законодавстві в першу чергу вдарять по кишені найменш захищеної категорії споживачів, а це громадяни, які користуються пільгами та субсидіями, - заступник Голови Правління Павло Іотов. - Тобто, якщо людина - отримувач державної допомоги не впишеться в нові нормативи споживання, то відповідну різницю їй не відшкодовуватимуть. Споживачу доведеться або заощаджувати на опаленні, або оплачувати решту газу за повною вартістю, яка до того ж суттєво збільшилася з 1 травня 2014 року. А це, в свою чергу, призведе до виникнення боргів за газ».

Істотним нововведенням Постанови є застосування коригуючих коефіцієнтів для розрахунку нормативів користування газом для індивідуального опалення отримувачам субсидій та пільг. Наприклад, до введення в дію Постанови пільгова норма для дитини війни - мешканця багатоповерхового будинку в опалювальний сезон складала 364,8 куб. м і споживач отримував 25 % знижки вартості газу -110,75 гривень. А з 1 жовтня пільгова норма дорівнюватиме 111,5 куб. м газу і компенсація складатиме лише 36,05 гривень. Інші 75% спожитого в межах норми та 100% решти використаного газу оплатить споживач.

Нова постанова несе в собі значні ризики і може призвести до погіршення платежів і накопичення боргів. ПАТ «Дніпропетровськгаз» непокоїться про можливе виникнення соціальної напруги, тому радить своїм клієнтам заздалегідь розрахувати пільги відповідно до нових норм. Враховуючи нововведення, споживачам варто спланувати сімейний бюджет задля уникнення накопичення боргів. Адже за умов дефіциту газу в першу чергу ПАТ «Дніпропетровськгаз» буде змушене відключати газопостачання боржникам.

Довідка: ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області і посідає друге місце з транспортування та постачання природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг транспортування природного газу складає 2,3 мільярдів кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%. Клієнтами нашої компанії є 600 тисяч сімей Дніпропетровської обл. Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського» та ПАТ «Дніпроазот». ПАТ «Дніпропетровськгаз» - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися до
спеціаліста із зв’язків з громадськістю
Лобач Олени
тел. раб. (056) 790-42-67
тел. моб. (067) 610-78-83
e-mail: [email protected]
www.dp.104.ua

Похожие пресс-релизы