pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

ПАТ «Дніпрогаз» проведе перерахунок вартості природного газу для споживачів

ПАТ «Дніпрогаз» здійснить перерахунок вартості природного газу для споживачів, у яких встановлено лічильник та газ використовується для опалення. Перерахунок буде проведений до 1 лютого 2015 року відповідно до показників приладів обліку на підставі обсягів газу, спожитого у 2014 році.
Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), встановлено 4 категорії споживання природного газу. Відповідно до них визначається вартість газу для тих споживачів, хто має лічильник. Адже у кожної з категорій своя ціна за одиницю об’єму палива, яка залежить від обсягів газу, спожитого за рік.
«ПАТ «Дніпрогаз» щороку проводить перерахунок оплати вартості використаного природного газу окремо для кожного споживача залежно від обсягу використання газу у попередньому році та диференційованих залежно від річних обсягів споживання роздрібних цін, що діяли в зазначеному році. Таким чином, споживачі, які бажають заощадити кошти з сімейного бюджету, повинні економно використовувати природний газ впродовж року», - пояснює начальник управління обліку та балансів ПАТ «Дніпрогаз» Валентина Лапханова.
Якщо за результатами перерахунку фактичне використання газу в 2014 році було перевищено відповідно до встановлених обсягів, споживач зобов’язаний впродовж трьох місяців з дати здійснення перерахунку сплатити газопостачальному підприємству різницю його вартості. Відповідно у наступному році ціна природного газу для розрахунку буде підвищеною. У випадку, якщо після перерахунку за показниками лічильника простежується фактичне зменшення споживання газу впродовж 2014 року, у таких споживачів різниця у вартості газу залишиться на особовому рахунку і буде врахована при майбутніх платежах.
Отже, щоб уникнути непорозумінь, фахівці ПАТ «Дніпрогаз» радять щомісяця знімати показання лічильників газу та здійснювати оплату за газ в повному обсязі до 1 числа кожного місяця.
Згідно з Постановою НКРЕ від 03.04.2014 р. № 420 для споживачів, які мають прилади обліку газу, застосовуються такі ціни: при використанні газу для приготування їжі та підігріву води – 1,182 грн. за 1 кубометр. При використанні газу для опалення за умови, що обсяг його споживання не перевищує 2500 куб. м, ціна буде становити 1,089 грн. за 1 кубометр. Якщо ж споживання газу було більшим, але не перевищило 6000 куб. м, ціна за 1 куб. м становитиме 1,788 грн. За умови річного споживання газу, яке перевищує 6000 куб. м, ціна блакитного палива буде становити 3,645 грн. за 1 кубометр.
ДОВІДКА:
Публічне акціонерне товариство «Дніпрогаз» забезпечує природним газом місто Дніпропетровськ і Дніпропетровський район. Щорічно підприємство транспортує понад 1,4 мільярди кубометрів газу.
Система газопостачання Дніпропетровська - це понад 6,9 тисяч км розподільних газопроводів. Споживачами ПАТ «Дніпрогаз» є більше 405 тисяч абонентів Дніпропетровська, близько 3,5 тисяч комунально-побутових об'єктів, 167 бюджетних установ, 361 промислове підприємство. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші.
ПАТ «Дніпрогаз» є одним з найбільших роботодавців Дніпропетровська. Штат підприємства налічує близько 2000 чоловік.

Похожие пресс-релизы