pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Ринок нерухомості на Полтавщині скоротися на 20%

Ринок нерухомості Полтавської області, як і України в цілому, переживає не найкращі часи. Аналітики OLX дослідили тенденції ринку нерухомості регіону.

2014 року власники більш стримано пропонували свої об’єкти для продажу та оренди, ніж 2013 року: пропозиція скоротилася на 20%. Найвідчутніше це відобразилося на продажу квартир: на майданчику OLX було розміщено в 2,5 рази менше нових пропозицій від продавців, аніж 2013 року. А будинки продавали в 1,5 рази рідше. За рік ціни на житло на вторинці піднялися в гривні в середньому на 75%. Так, у січні 2014 1-кімнатну квартиру в Полтаві можна було придбати за 226 747 грн. Уже в кінці року за подібну квартиру просили 394 667 грн. Хоча в доларовому еквіваленті ціни на житло залишилися на тому ж рівні, а в деяких випадках навіть знизилися.

Якщо 2013 року найбільшу частку пропозицій займав продаж квартир (60,6% оголошень категорії «Нерухомість»), то 2014 року, замість того, щоб продавати житло, полтавчани почали більш активно здавати квартири в оренду. 2014 року більшість пропозицій Полтавської області на OLX стосувалися саме цієї послуги – 41,1% оголошень. У кількісному еквіваленті число доступного житла в оренду зросло в 2,3 рази.

Значно зменшилася кількість пропозицій щодо оренди приміщень, продажу землі та обміну нерухомості. Натомість, збільшилося число оголошень про продаж приміщень та кімнат, оренду будинків і кімнат, продаж та оренду гаражів і стоянок.

Певне пожвавлення пропозиції нерухомості в регіоні спостерігається з початку січня 2015 року. Так, кількість нових оголошень на OLX в розділі «Нерухомість» у Полтавській області зросла майже на 8% порівняно з груднем 2014 р. Однак цей ріст стався завдяки збільшенню запропонованих об’єктів для оренди, не для продажу.

На даний момент на майданчику OLX розміщено біля 70 тис. оголошень щодо продажу та оренди житлової та нежитлової нерухомості на Полтавщині. Понад 70% пропозицій (понад 50 тис. оголошень) стосуються міста Полтави, 15% - Кременчука.

Довідка

OLX.UA (раніше Slando.ua) – онлайн-сервіс безкоштовних оголошень №1 в Україні. Українська база сервісу налічує понад 10 млн. оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 2 млн. нових пропозицій. У середньому нове оголошення публікується кожну секунду. Сайт входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців за даними компанії Gemius (Fusion панель, червень 2014 року). Кожен п'ятий інтернет-користувач з України відвідує сайт мінімум один раз на місяць.

Похожие пресс-релизы