pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Мешканці Дніпропетровської області заборгували за природний газ більше 140 млн. грн.

За минулий рік борги жителів Дніпропетровщини за газ у порівнянні з 2013 роком зросли майже на 26 млн. грн. На зниження рівня оплати вплинуло одразу декілька факторів: здорожчання вартості газу майже вдвічі та зменшення державної компенсації по пільгам та субсидіям за використаний газ.
Найгірше розраховуються за блакитне паливо мешканці Дніпродзержинського, Марганецького і Нікопольського районів, їх борги становлять 41,5 млн. грн., 12,6 млн. грн. і 11,8 млн. грн. відповідно. А всього населення Дніпропетровської області станом на 1 лютого 2015 року заборгувало 143 млн. грн.
Нині ПАТ «Дніпропетровськгаз» не має ефективних інструментів впливу на платіжну дисципліну через недосконале законодавство. Відповідно до «Правил надання населенню послуг з газопостачання», за несвоєчасну оплату передбачено застосування до боржників неустойки (пені). Однак, розмір і механізм нарахування пені не визначені на законодавчому рівні. Тому для стримання зростання боргів компанія вимушена застосовувати єдиний дієвий метод – відключення боржників.
«У минулому році від системи газопостачання у Дніпропетровській області за тривалу несплату за газ відключено більше 10 тис. побутових споживачів. Усі вони неодноразово отримували попередження про необхідність сплати заборгованості, - коментує начальник управління реалізації природного газу Тетяна Соболь. - Однак боржники відмовляються від конструктивного діалогу, і, навіть, після відключення не поспішають погашати борги за використаний державний газ. Після чого питання стягнення заборгованості доводить вирішувати у суді.»
ПАТ «Дніпропетровськгаз» важливо вчасно та у повному обсязі отримувати платежі за газ від споживачів, адже від цього напряму залежать своєчасні розрахунки із постачальниками. Впровадження простої і ефективної системи нарахування штрафних санкцій дозволить зменшити тенденцію зростання неплатежів з боку населення і знизити кількість несумлінних платників за природний газ.

Довідка: ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області і посідає друге місце з транспортування та постачання природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг транспортування природного газу складає 2,3 мільярдів кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%. Клієнтами нашої компанії є 600 тисяч сімей Дніпропетровської обл.
Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського» та ПАТ «Дніпроазот».
ПАТ «Дніпропетровськгаз» - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися до
спеціаліста із зв’язків з громадськістю
Лобач Олени
тел. раб. (056) 790-42-67
тел. моб. (067) 610-78-83
e-mail: [email protected]
www.dngas.dp.ua

Похожие пресс-релизы