ПАТ «Дніпропетровськгаз» потребує 102 млн. грн. для встановлення безкоштовних лічильників у 2015 році

У Дніпропетровській області за результатами минулого року побутові споживачі використали 761 млн. куб. м природного газу. З них лише 6,5% газу спожито без засобів обліку, тобто за нормами, встановленими державою. У цілому ситуація з обліком газу на Дніпропетровщині краща, ніж по Україні, адже загальний показник споживання газу за нормами становить близько 10%.
На сьогодні в Дніпропетровській області вже встановлено 457,5 тисяч приладів обліку газу, що дорівнює 75,3% від усієї кількості споживачів природного газу. Протягом 2015 року ПАТ «Дніпропетровськгаз» планує встановити майже 11 тисяч безкоштовних лічильників газу споживачам, які використовують природний газ для приготування їжі та водонагріву. Коштів, затверджених НКРЕКП, а це 18 млн. грн., не достатньо для реалізації плану. Адже через девальвацію курсу гривні вартість як самих лічильників, так і комплектуючих, зросла на 50-100%, залежно від виробника. Тому, лише після перегляду інвестпрограми 2015 року у сторону збільшення фінансування ми зможемо говорити про повне її виконання.
«У той же час з урахуванням інфляційних процесів наша компанія залишає незмінною вартість виготовлення проектно-технічної документації та виконання монтажних робіт на рівні минулого року», – зазначає заступник Голови Правління з комерційної діяльності та обслуговування клієнтів Володимир Глушок.
На сьогодні в області залишаються 142,5 тисяч побутових споживачів, які споживають газ за нормами. Для повного їх забезпечення лічильниками знадобиться ще 307 млн. грн. І це лише за умов стабілізації курсу гривні та не підвищення вартості на наші послуги зі встановлення лічильників. Щоб виконати всі роботи до 1 січня 2018 року відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», необхідно щорічно виділяти близько 102 мільйонів гривень на встановлення безкоштовних лічильників.
Водночас, якщо споживачів природного газу не влаштовують терміни, в які газове господарство буде здійснювати установку лічильників у рамках держпрограми, або споживач відмовляється від установки приладів обліку газу за кошти компанії, йому необхідно встановити прилад обліку власним коштом. В іншому випадку, відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» ПАТ «Дніпропетровськгаз» буде вимушене відключити його від системи газопостачання.

Довідка: ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області і посідає друге місце з транспортування та постачання природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг транспортування природного газу складає 2 мільярди кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%. Клієнтами нашої компанії є 600 тисяч сімей Дніпропетровської обл. Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського» та ПАТ «Дніпроазот».
ПАТ «Дніпропетровськгаз» - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися до
спеціаліста із зв’язків з громадськістю
Лобач Олени
тел. раб. (056) 790-42-67