pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

«Київстар» у 1-му кварталі 2015 року: зростання абонбази, споживання послуг та інвестицій

• «Київстар» зберігає лідерські позиції у складних ринкових умовах;
• 7% зростання за рік доходів у мобільному зв’язку, 16% – в інтернеті;
• 2% зростання абонбази до 26,1 млн порівняно з 1 кв 2014;
• 3G-ліцензію оплачено; інвестування в проект 3G продовжується

У 1 кварталі 2015 року «Київстар» зберіг лідерські позиції, не зважаючи на зовнішні виклики та нестабільну економічну середу. Компанія збільшила кількість клієнтів, що відбилося на зростанні доходів. При цьому за звітний період «Київстар» перерахував до бюджету країни понад 1 млрд грн податків і зборів, майже на 40% більше, ніж за той самий період минулого року.
Загальний дохід порівняно до 1 кв 2014 збільшився на 5% до 3,1 млрд грн. При цьому доходи від послуг мобільного зв’язку зросли на 7% до 2,9 млрд грн у результаті збільшення на 32% споживання послуг мобільного інтернету, зростання на 8% споживання голосових послуг та збільшення кількості клієнтів.
Найбільше зростання показала послуга мобільного інтернету, де доходи в порівнянні з 1 кв минулого року зросли на 16% до 281 млн грн. Це обумовлено поширенням смартфонів всередині клієнтської бази, проникнення яких у мережі «Київстар» перевищило 25%, новими комерційними пропозиціями, застосуванням регіонального підходу в тарифоутворенні. На доходах від голосових послуг відбилася більш консервативна поведінка клієнтів, зменшенням туристичного потоку до України, а також закриття бізнесу в Криму в серпні 2014 р.
Кількість клієнтів мобільного зв’язку порівняно з 1 кв 2014 збільшилась на 2% до 26,1 млн завдяки привабливим тарифам, надійності та високій якості зв’язку, які забезпечує мережа «Київстар». При цьому абонентська база компанії зростає вже 4 квартали поспіль. Середня кількість голосових хвилин, що використовує абонент, досягла 536 на місяць, збільшившись на 8%, а середній рахунок – 36 грн, на 4% більше, ніж в 1 кв 2014.
Доходи від послуг фіксованого зв’язку склали 233 млн грн, знизившись на 10% через скорочення обсягів транзитного трафіку, порівняно з минулим роком. Доходи від послуг фіксованого інтернету для приватних користувачів виросли на 3% до 117 млн грн. Зростання доходів у цьому сегменті обумовлено збільшенням на 5% кількості користувачів, загальна кількість яких досягла 827 тисяч. Середній дохід від користувачів фіксованого інтернету в звітному кварталі знизився, порівняно з минулим роком, на 3% до 48 грн на місяць.
Операційний прибуток (EBITDA) в 1 кварталі 2015 року знизився на 11% до 1,3 млрд грн, а маржа EBITDA – на 7 процентних пунктів до 41,3% порівняно із 1 кв 2014. Зниження маржинальності обумовлено зовнішніми факторами, такими, як девальвація національної валюти, подорожчанням технічного обслуговування та ІТ-підтримки, збільшенням удвічі плати за радіочастоти у квітні 2014 року, зростанням тарифів на електроенергію і т.п. Компанія продовжує реалізацію заходів з оптимізації витрат у рамках програми удосконалення операційної ефективності.
«Київстар» отримав ліцензію національного провайдера послуг 3G у діапазоні 2100 МГц, сплативши до держбюджету 2,7 млрд грн (близько 110 млн доларів США). Плату за ліцензію було внесено 1 квітня 2015 року. Також компанія інвестує 715 млн грн (34 млн доларів США) у конверсію радіочастот. Оплата здійснюється трьома траншами, перший з яких у розмірі 50% суми було сплачено у квітні 2015 року, а решту суми буде виплачено у 2017 і 2018 роках.
У 1 кварталі 2015 року «Київстар» інвестував у телеком-інфраструктуру 742 млн грн (без урахування сплаченої вартості ліцензії та конверсії РЧР), майже удвічі більше ніж рік тому. Ці кошти головним чином спрямовані на створення сучасної інфраструктури 3G-зв’язку. Згідно з планами компанії, запуск послуг 3G відбудеться вже у другій половині 2015 року.
Петро Чернишов, президент «Київстар»: «Наша компанія тісно пов’язана з Україною і переживає разом з нею усі складнощі. При цьому ми намагаємося працювати з максимальною віддачею, інвестуємо величезні кошти у розвиток і виконуємо всі соціальні зобов’язання на благо держави. Успішність нашого бізнесу – позитивний сигнал іншим інвесторам і підприємцям, які готові працювати для України. Вже найближчим часом ми запустимо у декількох містах послуги 3G і розраховуємо дати громадянам нашої країни ще більше переваг якісного сучасного зв’язку».

Похожие пресс-релизы