pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Велика частка агросектору в економіці: майбутня перевага?

Чи є висока частка сільського господарства в економіці країни запорукою бідності або конкурентною перевагою? Яка економічна політика необхідна Україні, щоб зробити країну заможнішою? Учасники дискусії були солідарні в тому, що для підвищення конкурентоспроможності України необхідно відродити промисловий потенціал країни.

25 травня 2015 р.
Публічні дебати на тему «Шляхи розвитку України: аграрна чи промислова країна?» продовжили серію круглих столів для обговорення нагальних питань економіки України в рамках підготовки до другого Київського міжнародного економічного форуму (KIEF), що відбудеться 8 жовтня 2015 року. В дискусії взяли участь провідні економічні експерти: депутати Верховної Ради VIII скликання Віктор Галасюк і Леонід Козаченко, директор Департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук, президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер, виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень «CASE Україна» Дмитро Боярчук, перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Сергій Прохоров, колишній заступник міністра інфраструктури Олександр Кава та керівник проекту «Успішна країна» Андрій Блінов.
Експерти проекту «Успішна країна», що реалізується під егідою KIEF, вивчили взаємозв'язок між структурою економіки та рівнем валового національного доходу на душу населення 150 країн світу.
У результаті аналізу з'ясувалося, що існує чітка зворотна залежність між питомою вагою сільського господарства в економіці та показниками ефективності останньої (ВНП
на душу населення). В той же час спостерігається пряма залежність рівня розвитку економіки країни від частки в ній обробної промисловості.
Та чи є висока частка сільського господарства запорукою бідності країни? Думки учасників дискусії з цього приводу розділилися. Зокрема, голова Комітету Верховної Ради з питань промполітики та підприємництва Віктор Галасюк зазначив, що «коли
в економіці превалює сільське господарство – це шлях до бідності. Економіка України сьогодні, на жаль, сировинна, більш аграрна, ніж індустріальна. Це сталося тому, що ми пройшли ганебний шлях деіндустріалізації. Навіть Білорусь випередила Україну за рівнем ВВП на душу населення, адже там більша частка переробної промисловості».
З іншого боку, у світі постійно зростає попит на продовольство, тому роль агросектору може набувати все більшої значущості. Щоб повернути це на користь країни, необхідно розвивати АПК з акцентом на більш високу долю переробки.
«В Україні розташована майже десята частина від усіх світових запасів чорноземів. Враховуючи те, що потреба в продуктах харчування у світі буде лише зростати, нам треба правильно використати цю перевагу, щоб агросектор став запорукою успіху країни. Якщо динамічно розвиватимуться всі галузі економіки, то і велика частка сільського господарства не призводитиме до бідності», — коментує Леонід Козаченко, голова підкомітету Верховної Ради з питань економічної і фінансової політики
в агропромисловому комплексі.
Були запропоновані конкретні кроки для цього: одночасно рятувати залишки високотехнологічного виробництва, вбудовуватися в міжнародні виробничі ланцюги та підтримувати селективне імпортозаміщення.
Щодо державного стимулювання окремих галузей економіки, експерти наголосили
на небезпечності такого підходу. Промислова політика потрібна, але держава має стимулювати точки зростання — витрачати гроші на тих, хто вже показав свою життєздатність. Врахувавши кращі світові практики та власний негативний досвід галузевого лобіювання, нова промислова політика України повинна створити рівні умови для всіх виробників і експортерів, а також забезпечити стимули для інвесторів.

Київський міжнародний економічний форум (KIEF) — постійно діючий майданчик для формування стратегії економічного розвитку України. Орієнтований на організацію діалогу експертів, бізнесу та влади, запозичення кращого світового досвіду, створення «дорожньої карти» розвитку та сприяння конвертації ідей у реальні дії.
Перший КМЕФ відбувся 2 жовтня 2014 року за участі більше 50 експертів, 120 представників міжнародних і національних ЗМІ та 550 учасників.
www.forumkyiv.org

Проект «Успішна країна»
«Успішна країна» — це ініціатива Київського міжнародного економічного форуму. У його рамках заплановано серію публікацій і заходів щодо ключових питань реформування української економіки у провідних ЗМІ України.
Проект переслідує дві ключові завдання: зрозуміти, що, як і чому треба робити в області реформ; доступно пояснити це аудиторії: представникам бізнесу, органів влади, громадських організацій, журналістам. В рамках проекту реформи розглядаються з точки зору 12 компонентів Індексу глобальної конкурентоспроможності, які
в сукупності складаються з більш ніж ста показників.

Похожие пресс-релизы