pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Легко про складне: алкоголь і діти

Кожен четвертий підліток в Україні віком від 13 до 17 років раз на місяць вживає міцні алкогольні напої, а кожен сьомий серед 11-річних та 76% 17-річних має досвід вживання алкоголю. Про це свідчать результати дослідження «Здоров’я та поведінкові орієнтації учнівської молоді», проведеного Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).
Така невтішна статистика не стала несподіванкою: в Україні подібні дані були оприлюднені ще минулого року за результатами дослідження, проведеного Інститутом Горшеніна спільно із соціальною ініціативою «Споживай розумно» (rozumno.org.ua). Тоді було опитано 2 000 батьків у віці від 35 до 46 років, які мають дітей 10-16 років. Дослідження засвідчило, що чимало батьків недооцінюють роль сім’ї у формуванні культури споживання алкогольних напоїв дітьми.
Незважаючи на те, що понад 90% батьків згодні з тим, що потрібно обговорювати зі своєю дитиною-підлітком тему алкоголю та його вживання, постійно це робить лише чверть опитаних. У той же час 18,5% батьків взагалі не говорять зі своїми дітьми на тему спиртного.
За статистикою, 26,9% хлопчиків та 18,7% дівчаток в Україні вперше пробують алкоголь у віці 5-10 років. При цьому 65,2% батьків допускають вживання алкоголю у невеликих кількостях та на свята в присутності дітей.
Алкогольне виховання дітей та контроль споживання спиртного в родині відіграють дуже важливу роль. Саме тому за підсумками проведеного опитування було розроблено брошуру «Легко про складне: алкоголь і діти». Посібник було створено в рамках громадської ініціативи «Споживай розумно» за підтримки Групи Компаній «Нові Продукти». Його автором стала Наталія Максимова, доктор психологічних наук, професор кафедри соціальної роботи КНУ імені Тараса Шевченка. У брошурі зібрано довідкову інформацію про алкоголь, його вплив на молодий організм, а також практичні поради для батьків з формування правильного ставлення до алкоголю у дітей.
«Сумна статистика і мінімум підтримки з боку держави у цьому питанні змушують ініціаторів проекту «Споживай розумно» брати ситуацію у свої руки. Наша мета – переконати батьків у необхідності формування правильного уявлення про вживання та зловживання алкоголем, а також надати їм максимум необхідної інформації», – говорить Наталія Максимова.
Олена Селютіна, директор з комунікацій та PR Групи Компаній «Нові Продукти», впевнена, що розмовляти з дітьми про шкоду алкоголю можна і потрібно.
«Дізнавшись про роботу однодумців над брошурою «Легко про складне: алкоголь і діти», ми зі свого боку прийняли рішення підтримати авторів проекту. Справа в тому, що задовго до виникнення соціальної ініціативи «Споживай розумно» ГК «Нові Продукти» запустила власний однойменний проект (http://www.newproducts.ua/ua/pages/index/31/). І ми, як свідомий виробник слабоалкогольних напоїв, постійно ведемо освітню та роз’яснювальну роботу із метою недопущення вживання алкоголю неповнолітніми. Переконані, що соціальний проект, який відбувся за нашої підтримки, стане серйозним внеском у вирішення цієї проблеми», – говорить Олена Селютіна.
Аби ознайомитися із брошурою «Легко про складне: алкоголь і діти», можна завантажити її за посиланням:https://drive.google.com/file/d/0B82N5Jp4XqpReERjYmQ3YkJhajg/view.

Довідка про Інститут Горшеніна
Інститут Горшеніна – незалежний неприбутковий аналітико-дослідницький центр, націлений на вивчення суспільних і політичних процесів в Україні та світі.
Інститут Горшеніна покликаний сприяти збалансованому діалогу різних груп суспільства в сферах, що охоплюють всі аспекти економічного, політичного і громадського життя.
Інститут Горшеніна є експертно-комунікаційним майданчиком для обговорення актуальних питань національного та міжнародного порядку денного.

Довідка про ініціативу «Споживай розумно»
Соціальна ініціатива «Споживай розумно» – це довгостроковий суспільний проект, мета якого знизити ризики нераціонального споживання слабоалкогольних напоїв та енергетиків, популяризувати культуру розумного споживання цих напоїв, а також підвищити обізнаність споживачів про рекомендовані норми споживання даних категорій товару. Під егідою «Споживай розумно» об’єднані компанії-виробники, дистриб’ютори, громадські та волонтерські організації для співпраці в розробці проектів, що сприяють зменшенню споживання слабоалкогольних напоїв та енергетиків нецільовими групами, привертають увагу до питань самоконтролю і надмірного споживання напоїв.
www.rozumno.org.ua

Похожие пресс-релизы