Які вживані авто купували в Івано-Франківській області в першому півріччі 2015

Сервіс OLX представляє рейтинг популярності вживаних марок і моделей авто, котрі купували мешканці Франківщини на майданчику в першому півріччі 2015. Для створення рейтингу використовувалися дані про кількість закритих угод інтернет-користувачів на OLX в Івано-Франківській області.

Як і всюди по Україні, першість серед найпопулярніших вживаних марок авто на Івано-Франківщині утримує ВАЗ. З немалим розривом на другому місці – Opel – їх купували майже вчетверо рідше за ВАЗи. Трійку лідерів замикає Renault.

ТОП-10 вживаних марок авто:
1 ВАЗ
2 Opel
3 Renault
4 Volkswagen
5 Mercedes
6 Ford
7 Daewoo
Peugeot
8 Москвич
9 BMW
10 Audi
Chery
Fiat

Лідерство в рейтингу вживаних моделей тримає, як і загалом по Україні, ВАЗ 2101. На другому місці – ВАЗ 2106. На третьому – одразу дві автівки – Mercedes Vito та Renault Trafic.

ТОП-10 вживаних моделей авто:
1 ВАЗ 2101
2 ВАЗ 2106
3 Mercedes Vito
Renault Trafic
4 ВАЗ 2105
5 Renault Kangoo
6 Daewoo Lanos
7 Peugeot Partner
Opel Vectra
8 Chery Amuleet
Ford Transit
9 Volkswagen Golf
Москвич 412
10 ВАЗ 2107
Opel Kadett

Особливістю Івано-Франківщини є не така велика кількість моделей марки ВАЗ у рейтингу. У десятці найпопулярніших автівки ВАЗ зустрічаються чотири рази. У Запорізькій області, приміром, таких моделей 6, а на Закарпатті – 7.

Як зазначають аналітики OLX, середній строк продажу транспортного засобу рубрики «Легкові автомобілі» складає 34 доби. Швидше за всіх розходяться Москвичі – їх зазвичай продають за 3 тижні після публікації оголошення.

Довідка

OLX.UA (раніше Slando.ua) – сервіс оголошень №1 в Україні. Українська база сервісу налічує понад 8 млн. оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн. нових пропозицій. У середньому нове оголошення публікується кожну секунду. Сайт входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців за даними компанії Gemius (Fusion панель, лютий 2015 року) і в десятку найпопулярніших сайтів оголошень світу (Similarweb http://www.similarweb.com/category/shopping/classifieds). Кожен п'ятий інтернет-користувач з України відвідує сайт мінімум один раз на місяць.