pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Опалювальний сезон у Дніпропетровську на межі зриву

Постачання газу і підготовка до опалювального сезону 2015-2016 років у Дніпропетровську та Дніпропетровському районі зараз у критичному стані. Негативні процеси почалися з 1 липня після того, як НКРЕКП прийняла рішення про зміну Алгоритму розподілу коштів за газ, які надходять від споживачів. У результаті були заблоковані рахунки зі спеціальним режимом використання ПАТ «Дніпрогаз» і ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут».
Вже більше місяця кошти, що надходять від споживачів міста в якості оплати за газ, акумулюються на спецрахунках Ощадбанку, але не розподіляються ні для газопостачальної, ні для газорозподільної компаній.
Така ситуація призвела до неможливості обслуговування споживачів на належному рівні. Із-за відсутності коштів газовики не в змозі виконати в повному обсязі всі необхідні роботи з підготовки газових мереж Дніпропетровська до опалювального сезону. На межі зупинки регламентні роботи по виконанню заходів Інвестпрограми 2015 року. Не вистачає коштів, як для виплати зарплати працівникам, так і для розрахунків з держбюджетом.
«Близько 2 тисяч працівників ПАТ «Дніпрогаз», які обслуговують газові мережі міста, змушені брати відпустки без збереження зарплати. Якщо найближчим часом уряд не вирішить проблему з розподілом коштів за алгоритмом для всіх учасників ринку природного газу на своєму рівні, наслідки наростаючого колапсу в газовій галузі ще більше відчують на собі всі жителі Дніпропетровська», - говорить Голова правління ПАТ «Дніпрогаз» Світлана Пікінер.
У зв'язку зі штучно створеною нестачею коштів розглядається введення режиму чотириденного робочого тижня. Але більшість фахівців компанії такі умови не влаштовують. Тому не виключені масові звільнення працівників. А втрата висококваліфікованих фахівців ставить під загрозу надійність та безпеку газопостачання споживачів Дніпропетровська. Так, наприклад, під загрозою може опинитися діяльність аварійно-диспетчерської служби «104», що є неприпустимим, адже тільки за 6 місяців поточного року АДС ПАТ «Дніпрогаз» опрацювала близько 10,6 тисяч заявок про витоки газу.
Вирішити проблему, що склалася, можна досить швидко, відкоригувавши відповідний алгоритм розрахунків. До того ж, Державна регуляторна служба вже відкликала свою згоду під рішенням НКРЕКП щодо алгоритму розподілу коштів, наслідком чого є його неправочинність та скасування державної реєстрації.
Однак усі спроби знайти порозуміння і компроміс з відповідальними особами до цих пір не дали позитивних результатів.
ДОВІДКА:
Публічне акціонерне товариство «Дніпрогаз» забезпечує природним газом місто Дніпропетровськ і Дніпропетровський район. Щорічно підприємство транспортує понад 1 мільярд кубометрів газу.
Система газопостачання Дніпропетровська - це понад 6,9 тисяч км розподільних газопроводів. Споживачами ПАТ «Дніпрогаз» є більше 405 тисяч абонентів Дніпропетровська, близько 2,2 тисяч комунально-побутових об'єктів, 154 бюджетних установ, 187 промислових підприємств. Серед найбільших клієнтів такі підприємства, як Придніпровська ТЕЦ, Євраз - ДМЗ ім. Петровського, Дніпропетровський трубний завод, Дніпропетровський завод прокатних валків та інші. ПАТ «Дніпрогаз» є одним з найбільших роботодавців Дніпропетровська. Штат підприємства налічує близько 2000 чоловік.

Похожие пресс-релизы