pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

II Національний форум «Трансформація України»: створення комунікаційної платформи для активізації участі громадянського суспіль

Представники громадських організацій, міжнародних інституцій, бізнесу та духовенства визначали, як громадянське суспільство може брати участь у розбудові України як європейської держави.

Київ, 30 листопада 2015 року — Роль громадянського суспільства та можливості використання досвіду країн Центральної та Східної Європи у трансформації України згідно зі стандартами ЄС стали головною темою другого засідання Національного форуму «Трансформація України», що відбувся 30 листопада в Києві. У засіданні взяли участь голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, дійсний член Римського клубу, професор Богдан Гаврилишин, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, голова громадської організації «Центр трансформації України» Михайло Харій, експерт Світового банку та Європейського центру з питань підприємництва Томаш Шуба, представники дипломатичних місій, духовенства, освітніх організацій, експерти та громадські діячі.
Учасники заходу підкреслили незворотність інтеграції України до європейської спільноти та були солідарні в тому, що для цього нам життєво необхідна координація зусиль усіх прошарків суспільства. Це, зокрема, підтверджує досвід Польщі, яка вже успішно пройшла цей шлях. Як зазначив Ян Томбінські, «важкий процес трансформації країни потребує постійного діалогу та горизонтального об'єднання громадян». Причому в цьому процесі не треба цілком покладатися на владу, адже, за словами Богдана Гаврилишина, «у владі в Україні зараз є окремі патріотичні та компетентні спеціалісти, але ще немає критичної маси таких людей, яка б дозволила докорінно змінити ситуацію на краще».
Для активізації участі громадян у трансформації України на основі форуму буде створено комунікаційну платформу, яка допоможе встановити системний зв'язок між суспільством, урядом, парламентом і міжнародним співтовариством. Також важливим завданням заходу є роз'яснення громадськості причини змін і реформ, що відбуваються.
На засіданні були зазначені подальші кроки Національного форуму «Трансформація України». 9 грудня 2015 року буде проведено спільне засідання форуму та Європейського парламенту в Брюсселі з метою налагодження діалогу з європейськими партнерами не лише з боку владних структур України, а й з громадянським суспільством. 24–26 січня 2016 року відбудеться презентація Національного форуму на IX форумі «Європа — Україна» в Лодзі (Польща). Посилення взаємодії з європейськими інституціями є особливо важливим напередодні початку роботи зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.
За підсумками другого засідання було визначено найближчі пріоритетні завдання з трансформації українських інституційних та економічних систем. Зокрема, наглядова рада форуму ініціюватиме розробку нових для України форматів фінансової та технічної допомоги з боку міжнародної спільноти й залучати кошти для реалізації програм і заходів Національного форуму.
Вже розпочала свою роботу в рамках «Трансформації України» експертна група з моніторингу й оцінки існуючих програм і стратегій розвитку України, включаючи програми Кабінету Міністрів, президента України та інших національних і міжнародних партнерів. Ця група має на меті сприяти координації зусиль усіх зацікавлених сторін для створення єдиної чіткої та структурованої програми дій розвитку країни та інформувати про загрози для реформ у державі.
До наступного засідання форуму, що планується на лютий 2016 року, учасники мають також підготувати рекомендації щодо впровадження кращих європейських практик трансформації країн.
Для охоплення різних сфер економічного та соціального життя в Україні проводитимуться секторальні форуми «Трансформація України». Пріоритетні сектори: бізнес-клімат, розвиток громадянського суспільства, енергетика, сільське господарство, децентралізація та регіональний розвиток, освіта та наука, соціальний сектор, культура. Вже обрано координаторів секторальних форумів, які наразі працюють над визначенням конкретних тем для майбутніх засідань.
Перше засідання Національного форуму «Трансформація України» відбулося 22 вересня 2015 року в Києві. На ньому були визначені пріоритетні завдання з трансформації українських інституційних та економічних систем.
В Наглядову раду форуму ввійшли голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, президент фонду Європейського центру підприємництва Єжи Квєчинські, предстоятель Української православної церкві Київського патріархату Патріарх Філарет, предстоятель Української греко-католицької церкви Патріарх Святослав, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, громадський діяч та піонер високих технологій Євген Уткін, громадський діяч та народний артист України Євген Нищук, голова громадської організації «Центр трансформації України» Михайло Харій. Головний орган форуму відкритий для нових громадських діячів.

Національний форум «Трансформація України» створено для координації зусиль усіх зацікавлених сторін у розробці та реалізації євроінтеграційної моделі розвитку України. В рамках форуму представники громадянського суспільства, бізнесу, всіх гілок влади, ключових інституцій Європейського Союзу та дипломатичних місій визначатимуть підходи та плани реформ, необхідних для трансформації нашої країни у відповідності до європейських стандартів.
http://nftu.org.ua

Похожие пресс-релизы